fredag 28 aug 2015 - Ansager
Blomsterkasser på Stationsvej
Blomsterkasserne på Stationsvej er sponseret af firmaer og private i byen
Blomsterkasserne på Stationsvej er sponseret af firmaer og private i byen Foto: Erik Jessen
Gå en tur på Stationsvej i Ansager og se alle blomsterkasserne, der nu er opstillet og skal pynte under og efter Mariefestival

Gruppen Byrum & Miljø under Ansager Byudvikling diskuterede for et par måneder siden, om det ville være muligt at arrangere blomsterkasser til at forskønne byen før Mariefestivalen, hvad sådanne ville koste, og om der overhovedet var nogen, der ville sponsere dem. Vi blev enige om at forsøge med én gade og se, hvor stor interessen var, når folk havde set, hvordan de så ud.

Følgende har sponseret 12 kasser, som er placeret på Stationsvej (655 kr/stk):

Ansager El (2), Jørgensen Transport (1), Ansager Kloakservice (1), L N Forsikrings Formidling (1), Majlands Stauder (1), Anettes Salon (1), Dagli´Brugsen Ansager (2), Erik Jessen (1), Ulrik Nielsen (1) og Kristian Tousig.

Stauderne er sammensat, så de kan stå de næste to måneder, til frosten kommer. Kasserne kan bruges igen. Idéen er, at firmaer og private næste år vil kunne bestille blomsterkasser til at forskønne deres gader på samme måde som Stationsvej. Vi har vurderet, at tidspunktet lige før festivalen er velvalgt af hensyn til plantevalg (stauder med blomst) og normal nedbør, da visne og skrantende planter er værre end ingen.

Det gør en forskel, om et fortov er fyldt med ukrudt eller er renset, om der står blomsterkummer eller ej, om der er malet osv. Det kan nås endnu. Og det kan også stadig nås at rense og/eller male flagstangen, hvis den trænger, så by og landskab kan fyldes med blafrende Dannebrog.

Apropos flagstænger, så vil byens 6 indfaldsveje næste uge forsynes med 3 høje flagstænger hver, så ingen skal være i tvivl om, at Ansager fejrer, når vi fejrer.

Byrum & Miljø

vist 937 gange