torsdag 27 aug 2015 - Skovlund
Alt optaget på Pension Lærkelill
Lillien Rasmussen fra Pension Lærkelill i Skovlund har fuldt belagt til Mariefestival
Lillien Rasmussen fra Pension Lærkelill i Skovlund har fuldt belagt til Mariefestival Foto: Niels Winther
Pension Lærkelill i Skovlund er som de fleste overnatningssteder i området fuldt belagt i næste uge, hvor Mariefestival løber af stablen i Ansager

- Vi har fuldt hus hver gang, der noget i Mariehaven. Og også nu til Mariefestival er der helt fyldt. Vi kunne have booket endnu mere ud. Det er så godt for vore omgivelser, det Helge gør, forklarer Lillien Rasmussen indehaver af Pension Lærkelill i Skovlund.

- Vi mærker rigtig meget, at Mariehaven er kommet, og det gør de andre B&B også. Det er os alle sammen, fortsætter Lillien Rasmussen, der lige har sendt de sidste turister afsted i dag efter en bragende sæson.

Ud over gæster til Mariehaven udgør besøgende til Legoland en anden stor kundegruppe, og for dem har vejret slet ikke noget at sige. Den lidt ustadige sommer har ikke betydet noget for antallet af overnatninger.

Pension Lærkelil har været til salg i nogen tid, men de rette købere har ikke vist sig.

- Jeg er blevet 70, og vil gerne sælge. Jeg kan ikke blive ved med at holde til det, det er ikke lysten, der mangler. Jeg får mange gode oplevelser med mine gæster, forklarer Lillien Rasmussen og fortsætter:

- Gæsterne er altid glade og der er fest på, når de skal i Mariehaven. Og så hygger de sig. De kommer ofte dagen før og har mad med, eller også sender vi dem ud til Hodde kro eller Kvie Sø. Og folk går rask væk ned og handler i byen, så det går ud i mange grene. Mange tager også en ekstra oplevelse, og gør det til en tur, så de er her to nætter. Og nu dem der kommer til Mariefestival, af dem er der nogen, der tager tre overnatninger.

- Det gode er, at Mariehaven og festivalen henvender sig til et modent publikum, og det er altid friske typer, der kommer. Humøret er højt, når de kommer tilbage, om det så har regnet. Engang var der en, da hun skulle afsted, så tog hun en stor rød hat på.

- Nej, hvor er du smart, sagde jeg.

- Ja, for nu når der er TV på, kan jeg sidder derhjemme og sige, ”der sidder jeg”, svarede hun.

- Vi får også en ordentlig snak om Skovlund med dem, der kommer, om fx vores industri, der er så pæn, og også om den gamle brugs, som ikke er så pæn, slutter Lillien Rasmussen, der har et par dage til at gøre klar til det store rykind af Mariefestivalgæster.

Karsten Madsen

Se hjemmesiden: www.laerkelil.dk

vist 2534 gange