onsdag 26 aug 2015 - Ansager
Snigstart på Mariefestival 2015
Martin Schack og hans kvartet fortolker kendte danske sange i jazz-udgaver.
Martin Schack og hans kvartet fortolker kendte danske sange i jazz-udgaver. Foto: Karsten Madsen
Torsdag aften blev årets Mariefestival i Ansager skudt i gang med en gratis optaktskoncert

Dette års Mariefestival er den tredje i rækken og ligesom sidste år blev alle indbudt til en gratis koncert krydret med praktisk information om festivalen, som officielt åbner fredag den 4. september kl. 16.00 på torvet i Ansager.

Jazzmusikeren Martin Schack og hans kvartet stod for aftenens underholdning. Martin Schack er på hjemmebane i Mariehaven, da han er vokset op som nabo til Helge Engelbrecht.

Jazz på dansk var aftenens musikalske tema. Kendte danske sange som ”I østen stiger solen op” og ”Danmark nu blunder den lyse nat” blev fremført i jazz fortolkninger af et oplagt orkester. Der måtte et par ekstranumre til, før publikum gav slip på orkesteret.

Martha Voss, der er formand for festivalen, fortalte om festivalen, der kører efter samme koncept som sidste år, dog suppleret af et lille tog, som publikum kan benytte til transport mellem spillesteder og camp.

Magnus Dahlmann, fra Ansager Byudvikling, oplyste, at billetsalget gik fint og at der kommer gæster fra ikke mindre end 96 byer fordelt over hele Danmark. Festivalen formår at trække folk til langvejs fra.

Men også fra nærområdet vokser interessen. Helge Engelbrecht bemærkede fra scenen, at han glædede sig over, at der blandt publikum var flere fra Skovlund, som er nærmeste naboby til Ansager.

Karsten Madsen

vist 830 gange