lørdag 27 jun 2015 - Ansager
Ny vækstplan: Ansager 2020
Magnus Dahlmann, formand for Ansager Byudvikling præsenterer Ansagers nye vækstplan
Magnus Dahlmann, formand for Ansager Byudvikling præsenterer Ansagers nye vækstplan Foto: Karsten Madsen
Det nytter at gøre noget. Udviklingen er ved at vende, vi bliver igen flere i Ansager. Nu skal der ekstra fart på, derfor endnu en vækstplan.

På et borgermøde onsdag aften i Mariehaven, kunne Magnus Dahlmann, formand for Ansager Byudvikling, fortælle, at udviklingen med fallende indbyggertal år for år er vendt. Nu begynder det at gå fremad.

For at sætte ekstra skub i denne positive udvikling har Ansager Byudvikling i samarbejde med Pro Varde, Varde Kommune og Dansk Musiker Forbund med flere udarbejdet en plan for vækst frem mod år 2020. Mariehaven og musik i naturen er den drivende kraft i planen.

- Vækstplanen er ambitiøs, meget ambitiøs, bekendtgjorde Magnus Dahlmann fra scenen i Musikgalleriet. Det kølige vejr havde fået arrangementet til at flytte indendøre.

De årlige 12.500 besøgende i Mariehaven skal øges til 26.000. Omsætningen i Mariehaven skal vokse fra 8 mio til 24 mio. Der skal skabes 150 nye arbejdspladser og tiltrækkes ikke mindre end 200 nye indbyggere til området.

Der er udtænkt en lang række tiltag, som skal skabe denne vækst. Tiltag som udenlandske navne i Mariehaven og sommerdans, skal lokke turister til. Musik og kreativitet skal tilbydes lige fra daginstitution over skolen og til de unge. Endelig skal der opstå hel ny bydel i Ansager kaldet "Tonen", som skal være attraktiv for de kunstnere, der om få år vil stå i kø for at bo og arbejde her.

"Ansager skal i 2020 være kendt som højborg for musikkulturel innovation og udfoldelse", lyder målsætningen i planen.

Kan alt det nu også lade sig gøre?

- Det er ambitiøst, men de mange topprofesionelle, på hvert deres felt, som har været med til at udforme planen, er ikke i tvivl. Det er muligt! - Vi kan ikke selv, men sammen med Pro Varde, Varde Kommune og musikerforbundene er det realiserbart, sluttede Magnus Dahlmann aftenen og ønskede alle en god sommer.

Over en grilpølse og fadøl blev aftenens mange indtryk herefter vendt i små spontant opståede grupper. Der blev netværket.

Karsten Madsen

vist 1746 gange