torsdag 25 jun 2015 - Varde
Måling: Varde Kommune er i top-20
Ny rapport måler erhvervsvenligheden i Varde Kommune
Ny rapport måler erhvervsvenligheden i Varde Kommune Foto: Pressefoto
Dansk Byggeri har kortlagt kommunernes erhvervs- og byggevenlighed og Varde Kommune får en 20. plads

Analysen er lavet ud fra 29 erhvervspolitiske indikatorer, som i en samlet rangering vurderer den enkelte kommunes erhvervsvenlighed. Varde Kommune er i årets måling nummer 20 på listen. Sidste år var Varde Kommune nummer 8.

”Vi har noteret os, at vi stadig er blandt den bedste femtedel i målingen om erhvervsvenlighed, men selvfølgelig havde jeg gerne set, at vi havde kunnet holde sidste års flotte placering som nummer 8,” siger borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl.

”Vi arbejder målrettet med at styrke samarbejdet med vores virksomheder, og vi har en god dialog i det daglige. Nu vil vi analysere undersøgelsen og se, hvor det er, Dansk Byggeri peger på, at vi kan blive endnu bedre. Og så går vi efter at kommer tilbage i top 10 næste år,” siger Erik Buhl.

Blandt nye tiltag for at forbedre erhvervslivets vilkår har Varde Kommune fx indført mere fleksible åbningstider på genbrugspladser, som i Ølgod, hvor der nu er døgnåbent, og hvor man selv kan låse sig ind på pladsen med en kode. Det er et konkret tiltag, der kan lette arbejdsgangen for håndværkere. Desuden er gebyrstrukturen omkring erhvervsaffald ændret for at tilgodese mindre håndværksvirksomheder. Et andet fokus har været at optimere processerne i byggesagsbehandlinger, så sagerne nu kan behandles hurtigere.

Varde Kommune er i dialog med byggerådgiverne omkring byggesagsbehandlinger, hvor det første møde i februar omhandlede den nye nationale portal for byggeansøgninger. I efteråret vil der i samme forum blive diskuteret sagsbehandlingstider.

I år er det fjerde gang, at Dansk Byggeri laver den årlige analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed.

Der er, som tidligere år, sket mindre justeringer af analysen så den til stadighed er aktuel. I år indeholder analysen 29 parametre – sidste år havde den 30. Justeringerne skyldes enten, at de anvendte data ikke længere produceres eller ikke er relevant mere. Den mest bemærkelsesværdige ændring er, at sagsbehandlingstiden på byggesager atter er med. Derudover er gebyrstrukturen lagt om til timepris, kommunernes arbejdsmarkedsindsats belyses på en ny måde, og behandlingen af arbejdsklausuler og kædeansvar er tilpasset, at hovedparten af kommuner nu stiller krav om klausuler.

Analysen og interaktivt landkort kan findes på www.erhvervsvenlighed.dk.

Målingen kan hentes her: Kommunal erhvervsvenlighed - 2015.pdf

vist 511 gange