torsdag 25 jun 2015 - Ansager
Flygtninge: Hvornår kommer de?

Onsdag eftermiddag på Ansager Hotel informerede Varde Kommune om, i hvilke byer de 151 flygtninge, som kommer til kommunen i år, skal bo.

De flygtninge, der kommer til kommunen, har alle fået asyl samt midlertidig opholdstilladelse og skal finde et sted at bo, finde et arbejde og på alle måder integreres i lokalsamfundet. Om 5 år kan de søge om permanent ophold, fortalte Erik Schultz fra kommunen.

De 151 flygtninge forventes hurtigt at blive til over 400 efter familiesammenføring. Hvor i kommunen, de skal bo, afhænger meget af, hvor der er egnede boliger at finde. Men det bliver i et af fire områder: Nr. Nebel, Ansager, Agerbæk og Ølgod - alle med nabobyer.

I Skovlund er der allerede ankommet 5-6 flygtninge. Der er endnu ingen i Ansager.

Kommunen hjælper flygtningene med at finde en bolig, som de så selv lejer og betaler. Kommunen hjælper også med at finde arbejde. Flygtningene får 18 timers danskundervisning om ugen og er i praktik i lokale virksomheder. Lokalbefolkningens hjælp er derudover altafgørende, for at integrationen kan lykkes.

På mødet var det gennemgående tema: "Hvordan tager vi så bedst muligt imod vore nye medborgere ", er det nok at være åbne og imødekommende?.

Og dernæst: "Hvordan holder vi på dem, så de ikke bare flytter fra os igen efter kort tid." Det står nemlig flygtningene frit for, at flytte til en anden by i kommunen. Hvordan kan vi gøre vore lokalsamfund attraktive nok til, at de har lyst til at blive?

Der var enighed om, at lære af hinandens erfaringer med at tage imod flygtningene. Vi behøver ikke alle at starte fra nul, men bør høste af de erfaringer, som de første byer med flygtninge allerede har samlet.

Udviklingsrådene vil stå for koordinering af indsatsen i lokalområdet, og vil være de første, som får besked, når der er flygtninge på vej. Vil du gerne hjælpe i dit lokalsamfund, så henvend dig til udviklingsrådet.

Karsten Madsen

vist 972 gange