tirsdag 16 jun 2015 - Ansager
Debat: Viljen til overlevelse!
Cykelskulpturen, hvor Hans Christian Thoning hørte om Ansager's planer for vækst, fællesskab og bosætning
Cykelskulpturen, hvor Hans Christian Thoning hørte om Ansager's planer for vækst, fællesskab og bosætning Foto: Karsten Madsen
Skovlund / Ansager området er et slående eksempel herpå

Gadekampagnen søndag den 14. Juni med folketingsmedlem Hans Christian Thoning forløb fint med en lille tilslutning af byernes befolkning. Dette gjorde, at de fremmødte havde mulighed for at fortælle Hans Christian Thoning hvad de synes er fokus punkter for at bakke op om landbruget, vore små bysamfund, bosætning og beskæftigelse.

Besøget foregik med en rundvisning i Skovlund og Ansager med opstart hos Smagsgalleriet ved Inge Thisted, der serverede en lille specialitet fra Fur, den lille ø, der lig med vores område har fundet nicher for overlevelse.

Derefter gik turen til Skovlund, hvor Kristian Støjberg tog imod på parkeringspladsen ved Foodservice. Kristian Støjberg orienterede Hans Christian Thoning om Skovlunds bidrag til beskæftigelse i området. Skovlunds virksomheder har næsten lige så mange arbejdspladser, som der er indbyggere i byen. Skovlunds motto, fra vugge til grav, kræver hårdt arbejde, sammenhold og frivillighed. Som andre små byer er børnehave og skole et meget vigtig omdrejningspunkt for bosætning og fortsat udvikling. Aktuelt oplyser Kristian Støjberg, er der flyttet 5 unge familier til byen. Glædeligt at der viser sig en trend, at de små landsbyer formår at trække unge mennesker til. Turen i Skovlund sluttede med rundvisning i Skovlunds nye Kulturhus, hvor et utal af frivillige hjælpere har udført et imponerende arbejde i at renovere den gamle foderstof og skabe et samlingspunkt med utallige muligheder for fællesskab.

Næste stop på ruten Hans Larsen plads, ved Cykelskulpturen, hvor Hans Christian Thoning fik orientering om Ansager by's ambitioner og planer om at skabe vækst, fællesskab og bosætning og ikke mindst visionen for Ansager byudvikling.

Formiddagen sluttede hos Anneke og Harry Slob, Grødevej. Parret driver kvægbrug, bed and breakfast og camping, hvilket de på fornemste vis har kombineret udfra en overbevisning om, at give både dyr og mennesker de bedste betingelser. Anneke og Harry har med deres sociale profil skabt et åndehul for børn og turister. De gamle staldbygninger bliver i dag benyttet til ferie og overnatningsmuligheder og det store samlingslokale er indrettet dels til turister dels til byens skole og børnehave, der kan benytte sig af et besøg, for at få viden om livets gang på landet.

Uden at tage munden for fuld, er der ikke tvivl om, at folketingsmedlem Hans Christian Thoning både fysisk og mentalt fik tanket op med "Den gode historie" hvor der er vilje er der vej.

Endnu engang appelleres til; Overvej hvor du sætter dit kryds den 18. Juni. Styrk den fortsatte udvikling i vores lokale område, stem på Hans Christian Thoning.

Skovlund / Ansager venstreforening ønsker Hans Christian Thoning et godt valg.

Birgit Haahr Larsen

vist 875 gange