onsdag 27 maj 2015 - Ansager
Sogneudflugt til Mariager
Sogneudflugt til Mariager og Hvidsten Kro
Sogneudflugt til Mariager og Hvidsten Kro
Torsdag den 21. maj mødte 41 morgenfriske mennesker op ved Sognegården for at tage med på Ansager Menighedsråds årlige udflugt

Denne gang gik turen til Mariager, som viste sig virkelig at være turen værd.

Vi kørte først til Hviding Kro, hvor vores meget veloplagte guide fortalte om kroen og om Hvidstengruppen, der spillede en stor rolle under Besættelsen. Det var levende og bevægende historiefortælling. Efter at være blevet kørt rundt i området for at se nedkastningsstedet, vendte vi tilbage til kroen for at nyde den berømte æggekage, der da også viste sig at være virkelig god.

Kroen var nu også et besøg værd i sig selv, idet den tidligere vært og leder af Hvidstensgruppen havde samlet på gl. ting og husgeråd, som han var draget rundt på cykel for at opkøbe af bønderne.

Hver krostue var totalt fyldt med de mange flotte ting. I kroens havesal kunne vi se kalkmalerier, der fortalte om, hvordan Blicher engang hjalp to unge elskende med at få hinanden.

Så gik turen videre til Mariager Kirke, der oprindeligt var en del af et kloster for både munke og nonner hørende ind under Birgittinerordenen.

Som Mariager Kirke fremstår i dag, er den blot en beskeden bygning sammenlignet med dens oprindelige udformning, men den er stadig storslået og utroligt smuk i al sin enkelhed med de knejsende hvidkalkede vægge.

En dygtig guide fortalte om kirkens historie og fulgte med os ud til den lille by Dania, hvor der ligger et stort saltsyderi, og hvor den gamle cementfabrik lå. Her sluttede vi af med kaffe og en fantastisk lagkage på restaurant Orkidé Dania.

Turen hjem blev alt andet end kedelig. Med hovederne fulde af indtryk gik snakken livligt, og vores chauffør Finn havde også mange små historier i ærmet. Det var en god og interessant udflugt.

Vivian Gosch

vist 656 gange