søndag 24 maj 2015 - Skovlund
Ønske om cykelsti på skolevej
Ikke meget plads til  cyklende skolebørn på vejen mellem Skovlund og Krusbjerg
Ikke meget plads til cyklende skolebørn på vejen mellem Skovlund og Krusbjerg
Cykelstien skal forbinde Krusbjerg og Skovlund og gå langs Skovlundvej

Niels vil rigtig gerne cykle i skole, ligesom hans storesøster og mange af hans skole­kammerater. Derfor har en borgergruppe igangsat endnu en ansøgning om en cykelsti på strækningen mellem Krusbjerg og Skovlund. En cykelsti der vil forbinde de to byers cykelstier til glæde for rigtig mange borgere. Cykelstien indgår i Stiplan 2006 for Ølgod kommune. Der er i dag tale om en skolevej til Skovlund Friskole.

På den 4,5 km lange strækningen var der 7 uheld i perioden 2003-2007. Der var tale om bløde trafikanter i 3 tilfælde, hvoraf 2 var alvorlige. I 2009 var der yderligere 3 uheld. En trafikmålning på strækningen i 2013, afslører,at 15% kører over 100 km/t. Gennemsnitshastighed på de daglige 1412 køretøjer, blev målt til 86,7 km/t. Lastbilprocenten blev målt til 15%.

Kommunen har vurderet behovet for en cykelsti, på den 6 meter brede skolevej, som middel.

Borgergruppen har kontaktet lodsejerne på strækningen, og der blev taget godt imod deres initiativ. Gruppen ser desuden frem til, at overrække formanden for Plan og Teknik Preben Friis-Hauge en anseelig underskriftindsamling før budgetseminaret i august.

Kitty Gamkinn, borgergruppen for cykelsti mellem Krusbjerg og Skovlund

vist 609 gange