onsdag 20 maj 2015 - Ølgod
Skulpturudstilling i Ølgod når nye højder
Antallet af både internationale kunstnere og skulpturer slår alle rekorder til årets Skulpturudstilling i Ølgod. Udstillingen bliver en af de største af sin slags i Danmark.

Skulpturudstillingen i Ølgod afholdes hvert andet år. I år er det syvende gang udstilling afvikles, når det hele starter den 23. maj med ferniseringen kl. 14.00 på torvet ved pagoden.

”Det er simpelthen imponerende, at de frivillige bag skulpturudstillingen i Ølgod kan løfte så stor en udstilling. Udstillingen er et kulturelt flagskib i Varde Kommune, og kulturudvalget er stolte af at kunne støtte initiativet. Jeg glæder mig til at se, hvad kunstnerne i år forkæler os med”, siger formand for udvalget for kultur og fritid, Lisbet Rosendahl (V).

Udstillingen er et samarbejde mellem Dansk Billedhuggersamfund, Ølgod Håndværker- og Handelsstandsforening og Kulturdageforeningen i Ølgod. Der er i år 60 kunstnere fra 8 forskellige lande, herunder Estland, Sverige, Island, Irland, Holland, Tyskland, Japan og Danmark. Der er i alt 175 skulpturer tilmeldt. Udstillingen står frem til oktober.

”Vi har arbejdet hårdt for at realisere udstillingen, så nu ser jeg frem til, at se frugten af vores indsats. Det bliver en større udstilling end tidligere, men kvaliteten af kunsten vil fortsat være helt i top. Sammen med udvalget glæder jeg mig til ferniseringen”, siger Rigmor Bek-Pedersen fra Skulptur Ølgod.

Sommeren igennem arrangeres der skulptur rundvisninger ved billedhugger Henrik Voldmester, der ligeledes er kunstnerisk ansvarlig for udstillingen.

Ølgods Kultur-Loppebutik har sponsoreret kr. 100 000. til Skulptur Ølgod, og er dermed hovedsponsor. Skulpturerne er opstillet rundt omkring i Ølgod, så de mennesker der færdes i Ølgod kommer helt tæt på både forberedelserne og det endelige resultat, der står klar den 23. maj.

Pressemeddelelse

Se plakaten her: Skulpturudstilling i Ølgod 2015

vist 238 gange  
Annonce