onsdag 1 apr 2015 - Sydjylland
Politi: Indbrudstyvene glæder sig til påske
Risiko for indbrud i påsken (Modelfoto)
Risiko for indbrud i påsken (Modelfoto) Foto: © sdecoret - Fotolia.com
Syd- og Sønderjyllands Politi minder om, at påsken også er højtid for indbrud

Indbrudstyvene glæder sig også til den forestående påske, hvor de har travlt og helt optimale arbejdsforhold. Mange huse står nemlig gabende tomme og sender et klart signal til indbrudstyven om, at her er fred og ingen fare - helt perfekte forhold for indbrudstyve.

Sådan lyder indledningen på en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der minder alle borgere om at forlade deres hjem med omtanke.

"Ipad'en eller PH lampen i vinduet gør dit hus endnu mere interessant. Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Stil de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra. Har du noget, du holder af, må du selv passe godt på det! Det er du den nærmeste til," lyder det blandt andet fra ordensmagten.

Ser dit hus tomt og mørkt ud, når du ikke er hjemme, frister det indbrudstyve over evne. Få naboerne til at parkere en bil i indkørslen, tømme postkassen eller bruge din skraldespand, så bliver tyven i tvivl, om du er hjemme eller ej.

"Prøv at gå ud på gaden og se hvilke signaler dit hus sender, når du er hjemme - også om aftenen. De samme signaler skal dit hus sende, når huset er alene hjemme," forklarer specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis kriminalpræventive sekretariat.

Hils på fremmede på vejen

Bliver du hjemme i påskeferien, kan du som god nabohjælper hjælpe dine bortrejste naboer ved at sige ”hej”, hvis du møder nogen i dit nabolag, som du ikke kender. Det gør tyven nervøs, at han bliver set.

Du og dine naboer kan med fordel allerede i dag tilmelde jer Nabohjælp. Her får I hjælp til, hvordan I gør det mere bøvlet at være indbrudstyv. Nabohjælp reducerer indbrud mellem 16 og 26 procent. Der er derfor al mulig grund til at få gjort alvor af at få etableret nabohjælp, hvor dem, der er hjemme, skærper opmærksomheden over for mistænkelige personer på vejen. Læs mere på www.nabohjælp.dk

Og husk så også lige at lade være med at reklamere med påskeferien på hverken Facebook eller andre sociale medier.

"Ferien er først rigtig god, når du er hjemme igen i din bolig, der står, som da du forlod den, og Ipad'en og PH lampen stadig er på sin plads - og ikke er blevet stjålet. Så kan du fortælle den digitale omgangskreds om alle de spændende påskeferieoplevelser," lyder opfordringen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sønderjyllands Politi

vist 281 gange