mandag 16 mar 2015 - Ansager
Livsbekræftende dans i Ansager
Ingrid Kristensen skaber begejstring i Ansager
Ingrid Kristensen skaber begejstring i Ansager Foto: Pressefoto
Danseteatret Ingrid Kristensen besøgte i sidste uge Ansager plejecenter med en danse­forestilling og workshop for plejecentrets beboere.

Det internationalt anerkendte danseteater Ingrid Kristensen fra Odense har indledt et samarbejde med Varde Kommune. Samarbejdet er finansieret af Region Syddanmarks Kulturpulje og Varde Kommune, og involverer fem forestillinger. Forestillingerne er en del af projektet ”Kulturen som redskab til at mestre det gode liv”, og en af forestillingerne blev i sidste uge opført for beboerne på Plejecentret i Ansager.

Forestillingen hed Magic move og er en af H. C. Andersen-inspireret potpourri af eventyrerne Det er ganske vist (Én fjer til fem høns), De røde sko, Kejserens nye klæder og Den lille pige med svovlstikkerne.

Forestillingen blev opført helt tæt på beboerne, der flere gange undervejs blev involveret og stimuleret sansemæssigt eksempelvis med en støvbørste, som danserne brugt.

Stor tilfredshed

Teamleder på Ansager plejecenter, Anne Elisabeth Flensted, var efter forestillingen rigtig godt tilfreds.

”Det var en anderledes og interessant oplevelse, som vi ikke har set lignende før”, Anne Elisabeth Flensted, teamleder Ansager plejecenter.

Også leder og stifter af Danseteatret Ingrid Kristensen var glad for den oplevelse, det var for hendes dansere at optræde på Ansager Plejeventer.

”Det var en meget intenst, stærk og rørende oplevelser. Publikum udviste et ekstrem stort nærvær, nysgerrighed og livsglæde. Danserne sagde efterfølgende, at de ønsker sig flere oplevelser med den samme store glæde og intensitet”, siger Ingrid Kristensen, leder af Danseteatret Ingrid Kristensen.

En god kultureloplevelse

Udvalgsformand for kultur og fritidsudvalget Lisbet Rosendahl (V) glæder sig over, at Varde Kommune i samarbejde med regionen og Danseteatret Ingrid Kristensen er i stand til at give plejehjemsbeboerne en god kultureloplevelse.

”Hele projektet Kulturen som redskab til at mestre det gode liv handler om, at flere grupper skal møde kunstnerisk udfoldelse i deres hverdag. Derfor er jeg rigtig godt tilfreds med, at det lykkedes os, at få Ingrid Kristensens flotte forestilling til Plejecentret i Ansager. Jeg er sikker på, at både de ansatte og beboerne har fået en oplevelse for livet”, siger Lisbet Rosendahl (V), formand for udvalget for Kultur og fritid.

Varde Kommune, pressemeddelelse

vist 577 gange