fredag 13 mar 2015 - Ansager
Forsøg med salg af helårshuse til udlændinge
Vardes borgmester Erik Buhl
Borgmester Erik Buhl håber, at et forsøg med salg af helårshuse til udlændinge kan være med til at skabe udvikling i yderområder

En forsøgsordning i kommunerne skal kortlægge, hvilke fordele og ulemper der er ved at sælge helårshuse til udlændinge. Det foreslår EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S).

Det er en tanke som borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl, synes er interessant:
”Vi har byer med flere nedlagte ejendomme, der simpelthen ikke er omsættelige,” siger Erik Buhl. ”Og hvis et forsøg med salg af nedlagte ejendomme og tomme huse i småbyerne kan være med til at udvikle den del af vores kommune, så synes jeg, det er værd at kigge nærmere på.

Borgmesteren understreger dog, at han ikke taler om den danske undtagelsesregel, der forbyder udlændinge at købe sommerhuse: ”For mig er det helt afgørende, at der ikke sættes spørgsmålstegn ved den danske sommerhusregel,” siger Erik Buhl og tilføjer: ”Det er en betingelse for overhovedet at arbejde med forsøgsordningen. At en forsøgsordning ikke kommer til at rokke ved undtagelsesreglen for de danske sommerhuse.”

Flere helårshuse kan bruges som fritidshuse

Erik Buhl peger også på, at fleksboligordningen, der trådte i kraft 1. maj 2013, kan være et andet tiltag, der på sigt kan være med til at skabe vækst og fremgang i flere mindre byer.

Fleksboligordningen giver husejere mulighed for at ansøge om tilladelse hos kommunen til at anvende et helårshus som fleksbolig. Godkendes ansøgningen, så er huset ikke bundet af bopælspligt. Og dermed kan en helårsbolig bruges som fritidshus. Hensigten med ordningen er blandt andet at ejendomme i yderområderne skal blive lettere at sælge.

Varde Kommune

vist 443 gange