fredag 27 feb 2015 - Ansager
Navne: Jesper Møller Nielsen
Jesper Møller Nielsen Dyrlæge, specialist i reproduktion hos heste Ansager Dyrehospital
25 års jubilæum på Ansager Dyrehospital

Den 1. marts har Jesper 25 års jubilæum på Ansager Dyrehospital. Efter afsluttet veterinæreksamen fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i 1988 aftjente Jesper sin værneligt ved Forsvarets Dyrlægekorps, hvor han uddannedes i laboratoriediagnostik. Efter aftjent værnepligt fik Jesper ansættelse hos dyrlæge Peter Bønnebæk, Linde, hvor han var ansat indtil 1990. I 1990 blev han ansat på Ansager Dyrehospital og har siden 1997 har været medejer.

Som de andre dyrlæger på Ansager Dyrehospital er Jespers hovedbeskæftigelse arbejdet med heste. Hans hovedinteresse er reproduktion hos hopper specielt infektioner i livmoderen. Interessen har medført adskillige artikler i videnskabelige tidsskrifter, foredrag og indlæg på videnskabelige kongresser i Europa, USA og Brasilien. Utallige foredrag er holdt for danske dyrlæger. Jesper blev i 2007 den første danske specialdyrlæge i reproduktion hos heste. Siden 1995 har Jesper fungeret som fast skribent ved magasinet ”Ridehesten i Avl og Sport” og har skrevet et af kapitlerne i bogen ”Heste i Danmark”.

Jesper har også haft stor interesse i organisatorisk arbejde og var i perioden 1999-2007 bestyrelsesmedlem og kasserer for Den Danske Dyrlægeforening, Sektion vedr. Heste og har i 2002 - 2007 og igen siden 2009 været generalsekretær og bestyrelsesmedlem i Federation of European Equine Veterinary Associations, FEEVA. De seneste år har Jesper været medlem af bestyrelsen for European Horse Network (EHN), som er en sammenslutning af europæiske hestesportsorganisationer. EHN’s formål er at øge kendskabet til heste og forbedre hestes vilkår i Europa, hvilket bl.a. gøres ved kontakter og møder med EU-politikere.

vist 2714 gange