torsdag 26 feb 2015 - Ansager
Fortællinger, der giver livsmod
Sognepræst Morten Thaysen fra Varde
Morten Thaysen, sognepræst i Varde, fortæller tirsdag den 10. marts kl. 19.30 i Ansager sognegård

Morten Thaysens foredrag er et forsøg på at gøre op med nutidens mangel på historie. Tiden kræver ikke historiske, men videnskabelige svar på livet. Selv noget som kærlighed kræves der videnskabelige forklaringer på. Historie, fortællinger, poesi, billedtale betragtes derimod som ren og skær underholdning og ikke som noget, livet kan og skal forstås udfra. Resultatet er derefter. Livet kan der ikke længere tales stort om. Det bliver aldrig større end, hvad vores snusfornuftige forklaringer gør det til. Og da bliver livet trist og uden håb.

Morten Thaysens pointe er, at vi tager fejl. Historien og fortællingerne er et  uomgængeligt led i vores selvforståelse. Vi kan simpelthen ikke sige noget om, hvem vi er, uden at fortælle historier. Tilmed er det historiefortællingerne, der gør vort liv stort. De giver os en forbindelse med fortiden og åbner fremtiden for os. Og sådan giver de os mod til at leve livet i nutiden. Dette vil der blive givet flere eksempler på undervejs.

Det bliver en spændende aften, og alle er hjerteligt velkomne. Medbring selv kaffe og brød. Pris 25,00 for medlemmer og 40,00 for ikke medlemmer

Foredragsforeningen

vist 618 gange