torsdag 19 feb 2015 - Ansager
Ondt i hovedet? Smerter i ryggen?
Kit Nygaard Bak efter afslutning af sin 3-årige uddannelse som psykoterapeut
Kit Nygaard Bak efter afslutning af sin 3-årige uddannelse som psykoterapeut
Det giver mening at se på sammenhængen mellem krop og psyke når ubehag og smerter i kroppen skal behandles!

Vi ved det godt! ... når vi er fortravlede eller stressede, så spænder vi op i kroppen. Måske løftes skuldrene, nakken bliver stram og inden dagen er omme dunker hovedpinen. Når vi er kede af det, vrede eller frustrerede, så vågner vi måske med spændinger i kæben, kramper i benene eller en ryg, der er helt stiv.

Så prøver vi forskellige ting - måske tager vi to Panodil, laver lidt øvelser, måske styrketræner vi musklerne ...for så til sidst at bede om en behandling. Behandlingen lindrer - men måske lindrer den kun kortvarigt.

Fysioterapeut Kit Nygaard Bak har erfaring for, at behandlingen har mere varig effekt, når hun som terapeut både forholder sig til de kropslige gener og sammen med klienten er detektiv på, hvordan kroppen reagerer!

Kit Nygaard Bak forklarer: "Når jeg lægger op til en proces med klienten, hvor vi sammen afklarer baggrunden for generne, så kan behandlingen tilrettelægges ud fra et helhedssyn. I processen bliver vi begge bevidste om, hvordan klientens virkelighed er og hvordan han eller hun trives i den, og dermed er der mulighed for at se, hvor klienten ønsker forandring, hvor der kan skabes ændring, samt hvordan det kan gribes an. Så er grunden lagt til en varig ændring i de kropslige gener!"

Sådan ser Kit Nygaard Bak på det. Hun har netop færdiggjort sin 3-årige uddannelse som psykoterapeut. Hun oplever denne uddannelse som et godt og meningsfuldt supplement til sit fysioterapeutiske arbejde.

Kit fortæller videre: "Flere har spurgt mig, om det så betyder, at man i min klinik skal tale om sin barndom eller de svære ting livet har budt på...? Dertil må jeg svare, at det har jeg ingen forventning om." forklarer Kit Nygaard Bak.

"For mig handler det om at vi sammen undersøger kroppens reaktioner: hvad giver ro og afspænding? Hvad giver uro og anspændthed...? - og måske giver det mening, at se på de svære ting livet har budt på - måske ikke. Men at behandle kropslige gener og følelsesmæssige reaktioner i samspil giver mening!"

Kit Nygaard Bak har klinik i Skolegade 29, Ansager

Karsten Madsen

vist 1222 gange