fredag 23 jan 2015 - Varde
Gratis alkoholbehandling
Alkoholbehandler Elsebeth Sofia Borch fra Lerpøthus i Varde
Alkoholbehandler Elsebeth Sofia Borch fra Lerpøthus i Varde Foto: Tistrupnews
I Varde Kommune kan man henvende sig anonymt for at få rådgivning om et alkoholproblem.

”Min far er den sejeste i verden. For han er stoppet med at drikke.” Sådan siger en dreng til sine fodboldkammerater i en film produceret til kampagnen ”Få respekten tilbage”. I kampagnen fra Alkohol & Samfund sættes der fokus på, at alle har ret til gratis og professionel alkoholbehandling. Det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem, lyder budskabt.

På kampagnens hjemmeside, hope.dk, forklares der, hvor og hvordan man kan få hjælp.

Alkoholbehandling er gratis

I Varde Kommune er alkoholbehandling gratis, og borgere med alkoholproblemer kan henvende sig anonymt. Det samme gælder pårørende, der er bekymrede for et familiemedlem. Alkoholbehandler Elsebeth Sofia Broch har stor erfaring med at rådgive og hjælpe, og hun opfordrer til at man kontakter hende på telefonen for at høre mere om mulighederne for behandling: ”Når en borger eller pårørende henvender sig, så taler vi sammen om, hvad de gerne vil opnå. Og derefter kan vi så aftale et forløb, der tager udgangspunkt i, hvad der passer ind i borgerens hverdag,” fortæller Elsebeth Sofia Borch fra Lerpøthus i Varde.

Det går ud over familien

Man regner med, at mindst 122.000 børn i Danmark vokser op i familier med alkoholproblemer. ”Alkoholproblemer berører alle samfundslag, og en tredjedel af alle danskere har en person i familien, der drikker for meget. Folk med alkoholproblemer venter cirka ti år, før de beslutter sig for at gå i behandling, og det går hårdt ud over både familien, jobbet, helbredet og økonomien,” siger Allan Jonas, der er projektleder i Alkohol & Samfund.

Derfor opfordres borgere og pårørende til at henvende sig, så snart misbruget viser sig.

Pressemeddelelse

Om kampagnen

Læs mere om kampagnen ”Få respekten tilbage” på hjemmesiden hope.dk. På hjemmesiden kan du se en kort film med tre fodbolddrenge, der taler om, hvilken far der er den sejeste i verden.

hope.dk kan man teste anonymt, om man drikker for meget.

Alkoholbehandling i Varde Kommune

  • Kontakt: Alkoholbehandling, Lerpøthus, telefon 76 16 64 64

Information om Varde Kommunes tilbud

  • Alkoholbehandlingen er et gratis tilbud.
  • Borgere med alkoholproblemer kan henvende sig anonymt.
  • Alkoholbehandlingen iværksættes senest 14 dage efter at borgeren har henvendt sig.
  • Borgere kan frit vælge behandling på alkoholambulatorium, uanset hvor de bor.
vist 482 gange