fredag 26 dec 2014 - Ansager
Året der gik - 2014
Året der gik 2014 i Ansager
Året der gik 2014 i Ansager Foto: Karsten Madsen
Børnetallet stiger i Ansager. En negativ udvikling er vendt.

- Godt gået Ansager, udbrød borgmester Erik Buhl spontant i november, efter nyheden om at børnetallet i Ansager er steget de seneste 5 år stik mod udviklingen i andre byer på landet.

- Det er lykkedes at vende en negativ udvikling til en positiv udvikling. Der er mange synlige forandringer i Ansagers bybillede, og nu en målbar positiv udvikling i befolkningsudvikling, fortsatte Erik Buhl.

På ansager.info har man kunnet følge nogle af de forandringer Ansager har gennemgået i 2014.

Morten Eriksen er ny uddeler i Dagli’Brugsen i Ansager

26-årige Morten Eriksen bydes velkommen som ny uddeler i Dagli’Brugsen i Ansager, og Morten går straks i gang med en ommøblering af butikken. Morten overtog butikken, da uddeler Poul Helle Jensen ønskede at trappe ned og derfor fik job i Ølgod.

Kirkespiret på Ansager Kirke repareres i 1932

Kirkespiret på Ansager kirke var knækket i decemberstormen og tranen hang faretruende med næbbet. Fra en kæmpelift blev spiret repareret, og tranen står igen stolt allerøverst på kirkens spir. Mere primitivt gik det til, da snedkermester Botilius Sørensen i 1932 var oppe og se til tranen.

Hanne Søgaard åbner lysstøberi i Ansager

Hanne Søgaard realiserer en gammel drøm om at eje et lysstøberi. Nu kan man på hjemadressen i Lindegade købe hjemmestøbte lys.

Ansager Hotels nye forpagter, Caspar Theis Hansen

Bedst som de fleste var ved at opgive håbet om, at der blev fundet en forpagter til hotellet, kommer meldingen om, at den kun 23-årige Caspar Theis er udset til at blive den nye forpagter.

24 timer Marathon Bike 2014 i Ansager

Den niende "24 timers Marathon Bike" skydes igang. Blandt de 198 deltagere er der 8 soloryttere, som kører alle 24 timer selv. Der bliver brændt mange kalorier af i hallen denne weekend.

Filialdirektør Joan Nielsen og adm. direktør Lars Guldager Dyhr foran Dyhr Medias nye hjemmebane

Den gamle købmandsgård på torvet får nyt liv efter Andelskassen flyttede ud. Lars Dyhr åbner mediehus på adressen.

Peter Fog (tv) overrækker hotellets nøgle til Caspar Theis

Nu er det alvor. Caspar Theis får ved et festligt arrangement overrakt nøglerne til hotellet og alle er spændt på, hvad vi nu har i vente.

Træner Jens Ole Mathiesen er ikke overraskede over pigernes oprykning: – De har været divisionsspillere helt fra starten Foto: Ugeavisen

Aldrig før i historien er et damehåndboldhold fra Ansager rykket op i 3. division. Men det er netop sket, og byen fejrede begivenheden med flag, taler, slagsang – og harpiks.

Sommersang i Mariehaven 2. pinsedag 2014 med friluftsgudstjeneste

Sæsonens række af "Sommersang i Mariehaven" åbnes af Kathrine Lilleør, der holdt pinsegudstjeneste i det fri med sol fra en skyfri himmel og 25 grader i skyggen.

Britta Buhl er formand for Ansager IF viser endnu et talent: Havetraktor-ringridning.

En ny tradition kan være opstået, mener Britta Buhl fra Ansager Idrætsforening, efter at foreningen har stået bag en vellykket aktivitetsdag på stadion

Fodboldskole Ansager 2014

En uge på Ansager stadion i fodbolden, legen og fællesskabets tegn. Igen i år var der fodboldskole på stadion.

Kvadrilleholdet fra Ansager rideklub havde trænet og trænet for at være med ved landsstævnet i Vilhelmsborg, hvor de red en flot 2. plads hjem.

Allan's Dinér gourmetbutik

Allan's Dinér gourmetbutik melder nu godt et år efter åbningen: "Selv om byens befolkning har taget fantastisk godt imod gourmetbutikken – og den også klart har vist sig at være bæredygtig, må vi simpelthen se os nødsaget til kun at holde åbent i yderst begrænset omfang fremover."

Borgmester Erik Buhl åbner MTB-banen i Ansager

Hele foråret og sommeren havde en gruppe arbejdet ihærdigt på at færdiggøre en mountainbike rute i Ansager plantage. Nu kunne ruten tages i brug. Borgmester Erik Buhl stod for den officielle åbning af den nye MTB-rute og cyklede selv en omgang.

Ansager forvandler sig til én stor musikscene

Borgmester Erik Buhl erklærede Mariefestival nummer 2 for åben, og musikken spiller nu på de mange scener rundt om i byen. Mange feststemte mennesker var samlet på Ansager torv for at overvære åbningen af Mariefestival 2014. Helge Engelbrecht bød velkommen fra Smagsgalleriets balkon.

I år kunne man også byde velkommen til Hjørnekroen og jægerne som nye aktører i byens festival. Jægerne havde rejst et telt på den anden side åen nede ved Mariehaven.

Der blev fra alle sider arbejdet på at gøre Mariefestival til en god oplevelse. Ansager borgerforening havde indkøbt 30 nye flagstænger og indrettet infocenter midt på torvet.

Fra fredag til søndag blev der spillet over 200 koncerter af over 500 musikere rundt om i byen. Her Louise Støjberg på Møllen.

Scenen i Mariehaven badet i farvet lys lige før koncerten

Neighbours and Friends sluttede lørdagen på festlig vis. Badet i et farvestrålende lyshav på den store scene i Mariehaven, leverede de en et imponerende show af lyd og lys. Lyset kunne ses langt væk på aftenhimlen.

På sidstedagen af Mariefestival er der tovtrækning over åen. Sidste år vandt vikingerne tovtrækningen uden kamp. I år blev de besejret af håndværkerne, som frem til næste Mariefestival er de nye mestre i disciplinen.

Mariefestival var afviklet for anden gang. Livet i Ansager kunne langsomt vende tilbage til sin vante gang.

Ellen Nørager initiativtager og Nina Bardino Hansen fra Borgerservice

Borgerservice flyttede til Ansager for en dag for at hjælpe med Nem-id. 22 fulgte tilbuddet og mødte op på Den gamle Station. Halvdelen af de fremmødte kom, fordi de ikke ønskede den digitale post.

Ansager-Oksbøl 3-2 og dermed oprykning til serie 3

Træner, Magnus Buhl Hansen fører målrettet fodboldholdet op i serie 3. Og så skal der festes.

Der arbejdes ihærdigt med at gøre udstillingen klar til åbningen fredag

En omfattende lokalhistorisk udstilling åbner på Ansager Plejecenter. Udstillingen er et resultat af et samarbejde mellem Skovlund Sognearkiv, Ansager Lokalhistoriske Arkiv og Ansager Plejecenter. Ansager Borgerforening har støttet projektet økonomisk. Det strømmer til med besøgende de to dage udstillingen varer.

"Syng julen ind" i Ansager Kirke

Julen nærmer sig. I kirken er der julestemning med Lucia og sang.

Juleoptog i Ansager søndag den 21 december 2014

Ansager Borgerforening og FDF står for det årlig juleoptog, der som i gamle dage slutter på hotellet.

Det var årets gang på ansager.info.

Tak til alle jer, der arbejder for at Ansager fungerer i det daglige og i fremtiden.

Gå selv på opdagelse på ansager.info og se, hvad året kunne byde på. Du kan bladre måned for måned og gense de mest læste indlæg:

 2014 januar 

Tak for i år og tak til de mange, som har bidraget med tekster og billeder.

Karsten Madsen

vist 1038 gange