onsdag 24 dec 2014 - Varde
Borgmester kritiserer statsforvaltningen i sag om frivillighed
Borgmester Erik Buhl
Borgmester Erik Buhl Foto: Pressefoto
Vardeborgmester Erik Buhl er stærkt kritisk overfor statsforvaltningen, efter at de slår fast, at kommuner ikke kan forsikre frivillige.

Statsforvaltningen er kommet frem til, at det ikke er lovligt for kommuner at tegne ulykkes- og ansvarsforsikringer for personer, der leverer en frivillig indsats i kommunen. Udtalelsen er faldet efter spørgsmål fra tre kommuner, Skanderborg, Høje-Taastrup og Holbæk.

Med statsforvaltningens udtalelse stilles en frivillige uden forsikring altså ringere end en person, der har en forsikring, hvis uheldet er ude i forbindelse med frivilligt arbejde for en kommune.

”Jeg er helt uforstående, og jeg frygter, at statsforvaltningens udtalelse vil gøre det sværere at tiltrække frivillige for kommunerne. Det går imod alt, hvad både vi og regeringen arbejder for. Vores velfærdssamfund vil blive langt dårligere uden de frivillige i fx ældresektoren”, siger Erik Buhl (V), borgmester i Varde Kommune.

Erik Buhl overvejer nu, hvordan han som borgmester i Varde Kommune kan få ændret retstilstanden, så Varde kommune alligevel kan forsikre frivillige, der hjælper kommunen.

”Jeg vil nu gå i dialog med de kommuner, der har løftet sagen overfor statsforvaltningen. Jeg vil ligeledes opfordre KL til at forfølge sagen, så kommunerne kan få de bedste forudsætninger for at rekruttere frivillige”, siger Erik Buhl.

vist 324 gange