fredag 21 nov 2014 - Ansager
Fodbold: Status for en fantastisk 2014 sæson
Chris, Gitte, Bjarke, Morten, Janek, Nanna og Anders fra afslutningsfesten
Chris, Gitte, Bjarke, Morten, Janek, Nanna og Anders fra afslutningsfesten
Hvor skal jeg starter efter en fantastisk sæson for Ansager herre senior afdeling. Jeg starter samme sted som i min afslutningstale. Der hvor det hele startede.

Vi startede sæsonen lørdag d. 15 februar 2014 med første træning på en frost hård bane og efterfølgende varm suppe i klubhuset. Efter træningen fremlagde bestyrelsens målsætninger, som var at blive i serie 4 i 2014. Desværre lykkes det ikke.

Mine personlige målsætninger var opdelt. Der var de offentlige og de hemmelige. De offentlig målsætninger var følgende:

  • Leve op til bestyrelsens forventninger om at forblive i serie 4.
  • Lukke mindre mål ind på dødbolde = Vi lukkede 4 ind i 28 kampe. Missionen lykkes efter min mening
  • Bedre og mere koncentreret i omstillingsspillet. Jeg syntes vi blev bedre p dette punkt. Både efter hurtig erobring af bolden, samt efter dødbolde.
  • Have det sjovt. Det har vi helt sikkert haft. Holdsport giver altid gode grin, og dem har vi haft mange af i år. Mange tak.

Mit hemmelig mål var, at vi skulle rykke op. Jeg havde inden sæsonen lavet en seddel til mig. Jeg fremviste sedlen til afslutningen. På sedlen stod der følgende tekst ”Ansager rykker om i serie 3 i 2014 - KOM SÅ!”. Desuden havde jeg lavet et væddemål med 3 kammerater. Hvis Ansager ikke rykkede op i 2014 skulle jeg betale en bytur for dem. Hvis Ansager rykkede op, skulle de betale mad og bytur for mig. Den præmie glæder jeg mig til nu.

Foråret 2014

Vi satte i foråret deltager rekord med 27 mand til en træning. Det var virkelig imponerende flot. Gennemsnittet for hele 2014 lå på ca. 18 mand.

Serie 6 blev nr. 4 ud af 6 hold. De spillede 10 kampe – 4 sejre 1 uafgjort – 5 nederlag – 13 point - 23-27 målscore.

Serie 4 blev nr. 2 ud af 8 hold. De spillede 14 kampe – 8 sejre – 2 uafgjort – 4 nederlag 26 point - 35-27 målscore. 3 point efter nr. 1 Hejnsvig, som rykker ned i serie 4 igen efter de endte på sidste pladsen her i efteråret.

Personligt er jeg lidt træt af, at vi ikke blev nr. 1 i foråret. Jeg mener, at vi kunne have leveret bedre i serie 3 end Hejnsvig. Det kunne vi selv have afgjort i udekampen mod Hejnsvig, hvor vi desværre tabte 2-1. Vi kunne dog ikke klare over støtten til kampen – 90 tilskuer fra Ansager havde taget turen for at støtte os. Det var en fantastisk oplevelse for holdet og mig. Jeg tror ikke mange andre serie 4 klubber har sådan en stor støtte som Ansager. Bliv ved med det folkens!

Efterår 2014.

Alle spilerne har ofret sig for fodbolden i 2014. Det skal der til for at få succes. Man skal sige fra til andre ting og flytte fokus over på fodbolden. Mads Strebel ofrede afslutningsfesten på et skoleforløb i hans uddannelse i Hadsten en torsdag aften for at spille fodbold i Nr. Nebel. Vi vandt kampen 2-1. Mads kørte herefter retur for at deltage i festen resten af natten. Så vil man spille fodbold.

Serie 6 blev nr. 2 tæt på at rykke op i serie 5. De spillede 10 kampe – 6 sejre – 1 uafgjort – 3 nederlag - 19 point – 31-19 målscore.

Deres største sejr blev 8-1 på hjemmebane!

Serie 4 blev nr. 1 og rykkede op i serie 3. 14 kampe – 13 sejre – 0 uafgjort – 1 nederlag - 39 point – 44-14 målscore.

Serie 4 blev det 5. bedste hold i hele Jylland med 39 point ud af 42. Fantastisk flot sæson.

Oprykningen blev sikret på hjemmebane i 3. Sidste runde med en 3-1 sejr på hjemmebane foran 130 stilskuer. Det var en vanvittig fed oplevelse og en dag, jeg aldrig glemmer. 1000 tak til alle de tilskuer der kom og støttede spillerne. Husk at fortsætte med det i 2015.

Til afslutningsfesten blev der uddelt følgende priser blandt kvinde og herre senior spillerne:

Chris – Bjarke – Morten – Janek – Anders

Chris – Gitte - Bjarke – Morten – Janek – Nanna - Anders

Kvinde Senior:

Årets fighter – Gitte Degn Hansen

Årets spiller – Nanna Mikkelsen.

Serie 6 årets fighter – Anders Buhl Hansen

Anders havde trods få kampe på serie 6 slået til når han fik chancen. Anders havde fået flest stemmer til trods for, at han i efteråret var på øvelse i 4 uger i Norge med militæret. Stort tillykke – både fra træneren og hans storebror.

Anders Buhl Hansen

Den gyldne støvle - Årets topscore i klubben – Chris Jakobsen.

Chris scorede imponerede 33 mål i 28 serie 4 kampe. 14 /14 i foråret og 14/19 i efteråret. Chris er en målscore og en klasse angriber. Jeg håber han forstætter sin stime i 2015 for mål afgør fodboldkampe! Chris lavede desuden over hele sæson 17 assist.

Chris Jakobsen

Årets fighter / Sølv støvlen - Bjarke Klausen

Vores allesammens Bjarke Klausen. Han kan og vil stadigvæk. Imponerende form i 2014. 23 assist og 16 mål i 28 kampe. Klasse. Bjarke vandt overlegent afstemningen som årets fighter med 144 stemmer. Nr. 2 blev Chris med 110 Stemmer. Afstemningen er sket efter hver kamp af spillerne og træerne. Stort og fortjent tillykke til Bjarke. Bjarke vandt desuden sølvstøvlen for flest asisst.

Bjarke Klausen

Årets talent – Målmand Sune Olsen

Årets talent er en ny pris, som gives af træneren til den bedste spiller der er 23 år eller derunder. Man kan ikke modtage prisen, hvis man i løbet af året bliver 24 år gammel. Grund til indførslen af denne pris var, at mange af spillerne var meget unge, så derfor syntes klubben og jeg, at det var en god ide, at der var en pris mere at kæmpe om. En ny vandrepokal til klubben.

Da jeg skulle kåre denne pris googlede jeg ordet ”talent”, hvor følgende tekst er kopieret:

At have et talent er det udtryk for at have tillært sig en evne på et bestemt område. En person med særlige personlige, tillærte evner, uanset om de er kunstneriske, intellektuelle eller sportslige. Det kan være talentet til at spille violin, forstå matematik, eller spille fodbold.

Sune har udviklet sig helt vildt I 2014. Han har været kamp afgørende i flere kampe, og så er han den spiller på 23 eller derunder der har fået flest stemmer – kun overgået af Morten Jørgensen. Sune fik 61 stemmer.

Prisen blev overrakt til Sunes Bror, Janek Olsen, da Sune desværre ikke kunne være der til festen.

Sune Olsen

Årets spiller – Morten Jørgensen

Morten blev valgt til årets spiller fordi, at han opfylder alle de elementer årets spiller skal have. Morten har været stabil til træning, han er en god holdkammerat både på og udenfor banen, Han har udviklet sig over hele sæsonen, Han fik 3. Flest stemmer – 91 stk. Desuden har han spillet ikke mindre en 6 forskellige pladser på holdet. Alle 6 pladser har han spillet med et høj bundniveau. Det kræver klasse og gode egenskaber at spiller godt på alle positioner. Desuden er det fantastisk for en træner at have så god en spiller, der kan dække stort set alle positioner på banen. Stort og velfortjent tillykke til Morten.

Afslutningsvis vil jeg sende en stor tak til følgende.

STORT tak til Dan Olesen og Thomas Schaffer, som var mine holdledere på serie 4. Uden jeres hjælp til træning og kamp, hvad jeg ikke klaret alle opgaverne. I har været super gode som sparringspartner og til at hjælpe med at omkring holdet var i tip top.

Thomas Schaffer / Dan Olesen

STORT tak til Aage Lorenzen, Ronni Rønnentoft / Bulle og Danni Nielsen for det kæmpe arbejde i har lavet på serie 6. I har sørget for, at vi har kunne stille hold hver eneste gang til kamp.

Ronni – Aage - Danni

Jeg glæder mig til fredag d. 5 december, hvor jeg holder afslutningsfest for alle trænerne hos mig.

STOR tak til bestyrelsen i Ansager IF for jeg måtte få chancen. Tak for godt samarbejde til jer alle. År 2014 vil jeg aldrig glemme! Husk at støt dem og ros dem. De gør et kæmpe stykke frivilligt arbejde for klubben alle mand.

STOR tak til Birgitte Jakobsen, som altid har hjulpet med at skabe gode rammer for spillerne i cafeteriaet. Jeg ved spillerne satte stor pris på dette!.

STOR tak til Hjørnekroen, som har støttet klubben flot i denne sæson. De har sponseret en kasse øl til alle udekampe for serie 4 og serie 6. Spillerne valgte at betale 10 kr. pr. øl, som gik i bødekasserne. Det har givet spillerne et flot ekstra beløb til at styrke sammenholdet. Hjørnekroen var også på banen som sponsor for smørebrød med tilhørende drikkevarer til en klubaften på kroen efter kampen, hvor Bet25 var og lave et portræt af klubben. Det var med til at danne grundlaget for en af mange gode aftener. Til afslutningsfesten og årets kåringer havde Hjørnekroen desuden valgt at sponsorere 4 flasker shots, samt 14 ølkort. Hver pokal vinder fik en flaske shorts til at fylde pokalen med, og vinderne af støvlerne fik hver 7 ølkort, som stod i støvlerne. Stor tak for godt samarbejde i 2014. Jeg håber det fortsætter i 2015.

STOR tak til Ansager BYG, som lånte os lift til dag vi optog kampe på video. Endnu en af de ting, som spillerne selv foreslog vi skulle prøve. Vi gennemså efterfølgende episoder fra serie 4 kampen, som alle kunne lærer noget af.

STOR tak til Leroy M. Photograhy som har taget flotte billeder i efteråret for serie 4. Det giver yderligere inspiration til mine artikler og noget for folk at kigge på. De har lovet mig at fortsætte i 2015!

STOR tak til By Bach, som havde sponseret opryknings T-shirts til alle spillerne. Personligt tak til Line Bach Mortensen, som selv rettede henvendelse til mig og spurgte, om de ikke måtte levere T-shirts. Det er fedt når folk udefra involvere sig og tilbyder støtte. Det var prikken over ”I” til oprykningsfesten.

Oprykningstrøje sponseret af By Bach.

Status pt. på Bet25 projektet er, at klubben lige har modtaget sin 2. Check fra klubbet. Beløbet var på 2269 kr. Det har givet klubben sammenlagt over 5500 kr. indtil videre at være en del af BET25 klubbet. Jeg håber i fortsat vil bruge siden til online odds. 25% af det tabte vil altid gå til AIF så længe i har tilknyttet dem som støtte klub under jeres profil. AIF ligger pt. stadigvæk nr. 11 med 33 medlemmer på top 25 listen kun overgået af Superliga og 1. Divisions klubber. Serie 4 har vundet alle kampe i de nye spillesæt – både på ude- og hjemmebane. Jeg håber den stime forsætter i 2015.

STOR tak til PP-Nordica og Palle Olsen, som var med at til gøre det muligt at skaffe 3 nye spillesæt gratis. Palle sørge for, at klubben ikke fik nogle udgifter ud af at få tryk på alle de nye spillesæt. Total fedt!

Hjemmebane trøje / Udebane trøje

De nye serie 3 puljer bliver offentlig gjort på DBU.dk d. 1 december. Jeg ønsker klubben og den nye træner held og lykke i serie 3. Jeg vil personligt nu nyde et par måneder uden fodbold inden jeg den 24 januar starter med første træning i Ribe BK.

Tak til byen, klubben, bestyrelsen, spillerne, holdlederne og sponsorene for et alt for fedt år 2014 i AIF fodbold.

De bedste hilsner
Træner, Magnus Hansen.

P.s. Husk at sætte kryds i kalenderen d. 13 juni 2015 for der er aktivitets dag på Ansager Stadion, samt at få betalt jeres målaktie. Jeg har betalt min på i alt 210 kr.

vist 1439 gange