søndag 9 nov 2014 - Ansager
Lokalhistorisk dag 2014

To forrygende dage med udstilling på Ansager Plejecenter

Hvert år den anden lørdag i november holder alle landets arkiver åbent hus og kalder det "Arkivernes Dag". I år holdt vi fast i datoen, men afholdt dagen på en helt ny måde.

Ansager Plejecenter havde sidst på sommeren spurgt arkiverne i Skovlund og Ansager, om vi kunne stå for en lokalhistorisk udstilling i forbindelse med, at de gerne ville invitere alle ind og se det nye plejecenter.

Vi på arkiverne greb ideen og kunne hurtigt se muligheden i at afvikle Arkivernes Dag sammen med udstillingen.

Sådan gik det til, at der i denne weekend blev holdt Lokalhistorisk Dag på Ansager Plejecenter. Sammenlagt har der formentlig været mere end 350 gæster, hvilket langt overstiger, hvad vi er vant til på denne dag.

Det har været en fornøjelse at samarbejde om projektet. Plejecenteret har fremstillet alle opslagstavler, og vi har på arkiverne udvalgt og scannet en mængde billeder ind, som er sendt til fremkaldelse. Vi har alle steder mødt stor velvilje til projektet. Hjemmets beboere har taget godt imod os, borgerforeningen har betalt for alle billeder, Skovlund Friskoles børn kom og opførte gamle sanglege og borgmester Erik Buhl sagde straks ja til at holde åbningstalen.

Tak til alle besøgende for at tage del og for at dele jeres viden med de andre besøgende. Vi håber udstillingens billeder og ikke mindst samtalen med hinanden har vakt længst glemte erindringer om dengang.

Niels Winther har optaget en kort video fra udstillingen. Klik på billedet for at se den.

Karsten Madsen, på vegne af Skovlund Sognearkiv og Ansager Lokalhistoriske Arkiv

vist 875 gange