mandag 26 nov 2012 - Ansager
Bolig: Bankerne siger NEJ til køberne
Men der ER faktisk meget man som køber SELV kan gøre. Tips fra vor lokale ejendomsmægler Heidi Hansen

Meget er skrevet og sagt om bankernes NEJ til køberne - men der ER faktisk meget man som køber SELV kan gøre, markedet er vendt, der er positive tendenser fra den østlige del af Danmark, hvilket altid smitter af på vores område efter et stykke tid OG så er renten jo altså stadig meget lav, så skal der investeres i fast ejendom skal det da være nu:

Som kommende boligejer er det vigtigt at forberede sig til en økonomisnak uanset om det starter i banken eller hos Din Ejendomsmægler Heidi Hansen.

Hvad betyder "rådighedsbeløb"

Rådighedsbeløb er dét beløb der er til overs når ALLE faste udgifter er betalt - dvs. dét beløb, der skal bruges til mad, personlig pleje, medicin, ferie, fornøjelser, tøj, gaver, møbler, haveudstyr, maling osv.

Det er vidt forskelligt hvor stort et rådighedsbeløb man behøver - man kan eksempelvis kigge på hvor meget man i dag har i rådighedsbeløb og så vurdere på om dette beløb vil formindskes fordi man køber hus, hvilket det jo typisk IKKE gør. Så hvis man i en familien med 2 voksne og 2 børn kan klare sig med et rådighedsbeløb på kr. 10.000,- om måneden vil man også kunne det fremover i en ejerbolig. Det bør således være dét man tager udgangspunkt i og IKKE det beløb, der stilles op som krav fra f.eks. bankerne.

Historik er vigtig

Hvis man kan bevise, at man har en god bankhistorik - altså altid har passet sine aftaler med banken, ikke været i overtræk evt. endda også sparet op og samtidigt kan dokumentere, at man kan leve for mindre end kravet til rådighedsbeløbet er der således intet til hinder for at man kan blive husejer. Lav om på din økonomiske adfærd

Har man ikke en opsparing, og bruger man alle penge hver eneste måned - og alligevel drømmer om at købe hus, så er det på tide at få lavet et budget, således man får overblik over sin økonomi og dermed virker troværdig når tiden er inde til at købe ejendom.

Hvad er "gældsfaktor"?

Ud over kravet til rådighedsbeløbet og økonomihistorikken er gældsfaktoren også et vigtigt parameter når man kreditvurderes i forbindelse med køb af ejendom. Gældsfaktoren er dét tal der benyttes til at vægte gæld i forhold til indtægter. En forsigtig gældsfaktor 3 betyder, at ved en samlet brutto (før skat) husstandsindkomst på 500.000,- kr. om året må man maksimalt ha' en SAMLET gæld på 1.500.000,- kr. SAMLET gæld er billån, boliglån, forbrugslån, kviklån, studiegæld osv.

Derudover er det også af allervigtigste betydning, at man har et job og ikke er registret som dårlig betaler nogen steder.

Ring og få en snak med Din Ejendomsmægler Heidi Hansen - den lokale ejendomsmægler i Ansager.

vist 1555 gange