tirsdag 14 okt 2014 - Ansager
Ølgod og Omegns Whiskylaug’s 10 års jubilæum blev fejret på Hotel Ansager
Fra v Ivan Christiansen, Varde; Palle Pedersen, Skovlund; Hotelforpagter Casper Theis Hansen; whiskyspecialist og foredragsholder Martin Markvardsen; formand for Whiskylaug’et Inge Thisted Smagsgalleriet, Ansager; Per Larsen, Hjørring og med trommer Nikolaj Christiansen, Varde
Fra v Ivan Christiansen, Varde; Palle Pedersen, Skovlund; Hotelforpagter Casper Theis Hansen; whiskyspecialist og foredragsholder Martin Markvardsen; formand for Whiskylaug’et Inge Thisted Smagsgalleriet, Ansager; Per Larsen, Hjørring og med trommer Nikolaj Christiansen, Varde Foto: Per Torp

Aftenen begyndte klokken 17.30 med at de tre sækkepiber og trommeslageren gav koncert medens de sidste af de 55 gæster indfandt sig, og tog for sig af de fremsatte velkomstdrinks, som bestod af frugtsaft tilsat whisky og knust is.

Formand for whiskylaug’et, Inge Thisted, bød velkommen og gjorde opmærksom på, at det var én af hendes drømme, der gik i opfyldelse med denne whiskysmagning og så bød hun til bords.

Gæsterne fik serveret en tre retters menu med krondyr som hovedretten med vin efter eget valg. Desserten var whiskyfromage, men den blev først serveret efter whiskysmagningen sammen med kaffen.

Efter at have spist den lækre krondyrsteg med tilbehør og whiskysauce blev gæsterne inviteret ind i det tilstødende lokale, hvor der var dækket op med syv glas per gæst. Alle glas indeholdt whisky.

Foredragsholder, Senior Brand Ambassador, Martin Markvardsen guidede forsamlingen igennem alle syv glas, medens han støttet af lysbilleder både satte forsamlingen ind i den historiske sammenhæng og gjorde opmærksom på, at whisky er en farveløs væske femstillet af byg, som først tog farve og fik karakter efter lagringen på egetræsfade, hvor der først var lagret sherry eller portvin. Og det første glas var netop et med en farveløs væske. De efterfølgende glas var alle forskellige årgange af færdig whisky.

Han gjorde opmærksom på forskellen på amerikansk eg og europæisk eg og plus en række forskellige faktorer som gjorde sin indflydelse gældende på smagen af den gode whisky. Han talte blandt andet med foragt om whiskydestillerier, som anvendte karamel til at farve whiskyen med. Whiskysmagningen sluttede med at forsamlingen gav sin tilfredshed til kende med en langvarig applaus.

Efter at have smagt på syv forskellige slags whisky flyttede for samlingen igen tilbage til det oprindelige lokale, hvor kaffen og whiskyfromagen ventede.

Per Høst-Madsen

vist 1082 gange