onsdag 24 sep 2014 - Ansager
Arkiv: Spændende afleveringer
Præstegården og Kvie Sø. To malerier malet af Jens Lauridsen Thomsen og afleveret til arkivet
Præstegården og Kvie Sø. To malerier malet af Jens Lauridsen Thomsen og afleveret til arkivet
Det har været en rigtig god høstmåned for Ansager lokalhistoriske Arkiv.

Først fik vi 6 billeder af Peer Toft Larsen, som havde tilhørt Lause. 2 malerier og en kultegning af Jens Lauritzen Thomsen. Et maleri af Hans Agersnap. Et maleri af H. Prang og et maleri af S. Svensson. De 2 sidst nævnte vil vi gerne have nogle oplysninger om. Vi går ud fra at H. Prang måske er søn af A. J. Andersen Prang, der havde en rulleforretning på Torvet 2. Tak for billederne Peer!

Så har vi lige fået et maleri som gave af Louise Jensen i Varde. Igen er det Jens Lauritzen Thomsen der er mesteren. Billedet er malet 1934 og forestiller Kvie sø, med Kærbæk i baggrunden. Louise Jensens far havde købt maleriet af Jens Lauritzen Thomsen, og havde haft det hængende i sit hus i Varde. Nu syntes Louise Jensen at billedet skulle tilbage til Ansager, og vi er meget taknemlige for det.

Vi har en stor samling af Jens Lauritzen Thomsens malerier på arkivet, så det kunne måske blive til en udstilling, måske på hotellet. Vi vil gerne have en oversigt over alle hans motivvalg, derfor vil vi gerne låne malerier til affotografering. På forhånd tak!

Ove Nørager-Nielsen, Ansager Lokalhistoriske Arkiv

vist 1606 gange