mandag 8 sep 2014 - Ansager
Anmeldelse: Festival Gudstjenesten
Mariefestival lagde søndag morgen ud med gudstjeneste i kirken kl. 9.00

Jeg har lige spist morgenmad og avisen er ikke kommet endnu. Jeg havde overvejet at komme til Gudstjenesten i dag, men vaklede lidt, men så tog jeg mig sammen og cyklede de 4 km ind til kirken.

Jeg bemærkede straks hvor flot kirkerummet var smykket med flotte blomsterbuketter. Klokken var 8.50 og der var ikke mange ledige pladsen, men jeg fandt en god yderplads, så jeg kunne se hvad der skete oppe foran. Foran alteret sad Kvaglund kirkes gospelkor og lyste op med deres tørklæder.

Den første salme vi sang var: Det dufter lysegrønt af græs. Mine tanker gik 23 år tilbage, da jeg sammen med min kone stod i Gröttlingbo kirke på Gotland. Kirken er kendt for at have en efterlyd på 13 sek., og da kirken var tom, stod min kone og jeg i hver sin ende af kirken og sang denne salme tostemmigt. Det var i øvrigt nogle dejlige salmer vi sang, og det lød som om der var flere kor til stede. Så sang Kvaglund kirkes gospelkor, ledet af en meget dynamisk korleder. Jeg sad og beundrede hendes benarbejde. Det er et meget godt syngende kor, som jeg gerne vil høre en anden gang.

Karl Lund var blevet forvist fra prædikestolen da flere af korets medlemmer sad på trappen, men det gjorde ikke noget, det virkede meget stærkere da han stod på gulvet midt i kirken. Det smittede måske også af på prædiken, som begyndte med en Pippi Langstrømpe historie, som jeg ikke havde hørt før, men jeg skal nok finde den, for den var go´. Men hele prædiken var god.

På et tidspunkt spurgte Karl Lund om Bjarne fra Hjørnekroen var tilstede. Det var han ikke. Karl Lund havde jo mødt ham i går, og de havde aftalt, at hvis han kom i kirken i dag, ville Karl Lund også komme ned på Hjørnekroen. Stor munterhed i kirken.

Den lille gruppe unge mennesker i gruppen Tengo Tango, sluttede det hele med en stille Tango.

Det var en god start på dagen! På vejen over kirkegården gik jeg sammen med nogle fra Kvaglundkortet. ”Det er dog en fantastisk præst i har her i Ansager” sagde de, og det kunne jeg jo kun give dem ret i.

Ove

vist 634 gange