søndag 11 nov 2012 - Janderup
Musical: 7-kanten opførte Fabulant
Fabiant - Instruktører: Jens Jager og Karin Egholm
Fabiant - Instruktører: Jens Jager og Karin Egholm Foto: 7-kanten
Spillede for sidste gang lørdag eftermiddag. Der var "fuldt hus" hele ugen.

Fabulant, en musical

Som det var tilfældet til verdenspremieren var den sidste opførelse lørdag eftermiddag ingen undtagelse: Der var "fuldt hus", og det var der forøvrigt hele ugen, bortset fra en enkelt aften, hvor der var ganske få tomme pladser.

Optakten til premieren var kaotisk. Det er den altid, når der er tale om en førstegangs opførelse, hvor alle bliver udfordret på skaberevnen. Instruktørerne har naturligvis deres idéer, men det viser sig altid at nogle af dem ikke er realisable, og så må der tænkes om og om igen. Og det gælder hele spektret: kostumer, teknik, belysning, musik, dansetrin, scenografi og scenegang.

Ingen af deltagerne i denne verdenspremiére har på noget tidspunkt i ugen op til premiéren tænkt: pokkers også, at jeg har meldt mig til den forestilling. Vi når det aldrig. Det bliver fiasko, og så måtte en af hovedrollerne melde fra tre dage før premieren på grund af sygdom.

Men instruktør Karin Egholm sprang til og lærte en af de mest krævende roller på tre dage, nemlig hustruen, der går i spåner fordi manden efter 15 års fjernsynskiggeri og tedrikning til en afveksling forlanger at få en kop kaffe. En stor rolle, som kræver en perfekt timing. Heldigvis var modspilleren, ægtemanden, der ville have kaffe, Søren Kragh Pedersen fra Esbjerg, som var sikkerheden selv i sin rolle.

På premieredagen faldt det hele på plads. Teknikken virkede, skuespil, dans og musik gik op i en højere enhed, men spænding var der til det sidste. De fulde huse taler for sig selv.

Læs mere her: 7-kanten.dk

vist 529 gange