fredag 15 aug 2014 - Ansager
Jazz på hotellet med Nairobi Trio
Musikals oplevelse af de gode på Ansager Hotel med Nairobi Trio
Musikals oplevelse af de gode på Ansager Hotel med Nairobi Trio Foto: Karsten Madsen
Optaktskoncert til årets Mariefestival torsdag aften på Ansager Hotel bød på en overraskende musikalsk oplevelse

Det blev en torsdag aften med musik i verdensklasse. The Nairobi Trio er kommet fra New Zealand til Ansager for at give os en forsmag på, hvilke musikalske oplevelser vi kan vente til Mariefestival i år. Helge Engelbrecht havde skaffet trioen til byen, i forbindelse med dens turne i Europa.

Efter Helge havde fået publikum allerbagerst i salen op på de tre forreste stolerækker, som meget typisk stod helt tomme, kunne koncerten gå i gang. - Vi skal lære at tage godt imod vore gæster og ikke være så tilbageholdende, mente Helge.

Nairobi Trio spillede forrygende jazz med enkle og iørefaldende temaer. Alt sammen iblandet rigtig meget humor og engagement. Richard Adams hoppede med sin violin op og ned af scenen og ud blandt publikum i hotelsalen, mens han hele tiden spillede med stor sikkerhed. Han sang også for i mange af numrene og havde stemmen til det.

Intensiteten voksede da Lasse Høj Jakobsen fra the Dixieland Gipsy Band forstærkede trioen med en ekstra violin. Han og Richard Adams spillede godt op mod hinanden og nød det, så det smittede publikum.

Det bedste blev gemt til sidst og koncerten var på sit højeste, da det hele sluttede. Se videoen her med nogle af højdepunkterne:

En af koncertgæsterne bemærkede efter koncerten, - Danmark har Svend Asmussen, New Zealand har Richard Adams.

Hvis nogen ved denne koncert er blevet udfordret på deres musikopfattelse, så harmonerer det fint med tanken bag. Som Helge Engelbrecht sagde efter koncerten, - Vi har godt af at høre meget forskelligt musik og ikke altid opsøge det kendte. Tag nu i aften, hvem har før hørt en violin med forvrænger. Vi kommer måske til at høre noget musik, vi slet ikke er klar over, vi synes om. Eller også forstår vi den uvante musik bare lidt bedre efter at have lyttet til den.

- Under festivalen får vi igen chancen for at opleve musik i mange forskellige genrer, men fælles for alle musikerne vil være engagement og autentitet inden for deres egen genre, slutter Helge.

Der blev også tid til lidt festivalsinformation

Martha Voss, som leder slagets gang før og under årets Mariefestval, kunne fortælle at konceptet ved festivalen stort set bliver som sidste år. - Hvorfor rette på noget som fungerer. Men der kommer et par nye scener med og også et infocenter. Borgerforeningen står for infocenteret i Andelskassens tidligere lokaler. Her kan man købe armbånd og søge hjælp og inspiration under festivalen.

Alle gæster på hotellet fik ved ankomst udleveret et lille visitkort med en opfordring til at gøre Mariefestivalen 2014 ekstra festlig ved at rydde op i sit nærområde og at hejse flaget under hele festivalen.

Om tre uger er der Mariefestival, lad vore gæster få en rigtig god oplevelse.

Karsten Madsen

vist 936 gange