tirsdag 12 aug 2014 - Ansager
Lærere og elever syge med maveonde
Lærere fra Ansager Skole, Lykkesgårdskolen og Ølgod Skole er ramt af maveonde.

Lærere fra Lykkesgårdskolen, Ølgod Skole og Ansager Skole er blevet syge med maveonde. I løbet af tirsdag vil fødevareregionen foretage en række undersøgelser for at finde årsagen.

– Der er et pågående udbrud af maveonde for en del lærere og få elever. Varde Kommune har kontaktet os, og vi har kontaktet fødevareregionen for, at de kan lave en udredning. Vi mener ikke, at der er grundlag for at lukke skolen, som det ser ud nu, så længe der er fokus på håndhygiejne, og de sygdomsramte sendes hjem, fortæller embedslæge Henrik Hansen.

Varde Kommune tager sagen meget seriøst.

– Vi tager alle forholdsregler og følger embedslægens anvisninger. Alle lærere og børn med symptomer er blevet sendt hjem, så vi stopper smitten. Undervisningen på skolerne fortsætter, da embedslægen mener, det er forsvarligt, fortæller Flemming Skaarup, som er skolechef i Varde Kommune.

Varde Kommune samarbejder med embedslægen og fødevareregionen om at afklare det videre forløb og fastlægge det præcise antal smittede. Det undersøges, om lærerene er blevet smittet ved en temadag på Ølgod Skole torsdag den 7. august.

Indtil videre har kommunen kendskab til, at omkring 60 lærere og elever har haft maveproblemer hen over weekenden, herunder er cirka fem ansatte syge lige nu. Kantinen på Ølgod Skole er lukket, indtil der foreligger en afklaring, ligesom der er iværksat en ekstra rengøring.

Varde Kommune følger løbende op på sagen via kommunens hjemmeside og skolernes intranet.

Pressemeddelse

vist 771 gange