tirsdag 29 jul 2014 - Ansager
Turistråd: Mariefestival–turisme kan udnyttes endnu bedre
Ansagers gader var fyldt under Mariefestival i fjor, og en af hovedkræfterne har siden efterlyst bedre samarbejde om turismen i kommunen. Lederen af Varde Erhvervs– og Turistråd tager nu opfordringen op.

At mange mennesker passerer kommunegrænsen i den rigtige retning, altså ind i Varde Kommune, er guf for dem, der har at gøre med kommunens turisme.

Derfor gik det da heller ikke ubemærket hen, da Helge Engelbrecht og hans spillested, Mariehaven i Ansager, sidste år lancerede begrebet Mariefestival for første gang – og formåede at få rigtig mange til at valfarte til Ansager og nyde en lille uges musikprogram.

Siden har Helge Engelbrecht i nærværende avis påpeget, at Varde Kommune burde udnytte synergien fra sådan en begivenhed meget mere. Hvorfor ikke tænke Mariehaven aktivt ind i kommunens turismestrategi? Og hvorfor ikke lade gæster, der kommer til Mariefestival, blive opfordret til at opleve andre af kommunens kulturelle attributter også, og omvendt?

Opfordringen fra Engelbrecht bliver taget godt imod i Varde Erhvervs– og Turistråd, hvor direktør Finn Erik Kristiansen går med de helt samme tanker.

– Når du spørger mig, så er jeg jo sat i verden for at samle kommunen og dens tilbud, så på den måde er det da et forslag, jeg tager imod med kyshånd. Det er den vej, vi skal. Se nu Silkeborg, der er blevet til Bilernes By, og sådan har mange andre byer fået noget at profilere sig på, og det bør Varde Kommune også have. Vi skal bruge hinanden meget mere i kommunen, for eksempel sådan, at folk tager en overnatning på Agerbæk Hotel, hvorefter de nyder Mariefestivalen, hvorefter de tager et par dage ind til Varde midtby eller ud til havet. Det er den måde, vi allerhelst vil have turisterne til at holde ferie på, siger Finn Erik Kristiansen.

Han afslører, at han og kollegerne er i fuld gang med at få en række netværksmøder på benene, som netop skal gøre, at de forskellige tilbud til turister i Varde Kommune får snakket bedre sammen.

– Det handler egentlig bare om, at nogen sætter sig ned og taler sammen om det. Jeg tror meget på det med, at man mødes face–to–face, og på netværksaftenerne kan folk med gode idéer og interesse i at udvikle kommunen få mødt hinanden, for så er vi allerede i gang. Det bliver fire gange om året, hvor vi mødes på en af kommunens virksomheder, får lidt at spise, og så kan man ellers bare få snakket og netværket, siger Finn Erik Kristiansen.

»Skidegodt musik«

Han drømmer meget om at få turisterne til at blive lidt længere end de gør i dag. Mange tager på en éndagstur til Varde i forbindelse med, at de er på ferie på kysten, men de må meget gerne opdage, at Varde Kommune har andet og mere end sol og vand ved stranden.

– I Varde Kommune er der stadig basis for at blive en hel del bedre til at samarbejde omkring turisterne med vores forskellige tilbud. Så er det sagt, og det var mildt sagt. Her er Mariefestival en attraktion, der genererer turisme, og den kan da bruges meget bedre. Jeg var selv derude til festivalen sidste år, og det er virkelig imponerende, hvad Ansager har fået op at stå. Det var noget skidegodt musik, med Hardinger/Thorup, der spillede gamle shubber–numre, og folk var i rigtig godt humør. Dét skal vi da klart bruge mere i kommunen, siger Finn Erik Kristiansen, som håber, at Helge Engelbrecht og hans kolleger vil dukke op til netværksmøderne.

Mai Møller Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle

vist 402 gange