tirsdag 15 jul 2014 - Ansager
Mariehaven er et hit på TV Charlie
Siden første udsendelse af »Sommersang i Mariehaven« har den vestjyske begivenhed aldrig været ude af top-10 blandt TV Charlies udsendelser.

Der bliver vist tv-billeder fra Ansager rundt om i mange danske hjem. Tv-kanalen TV Charlie sender nemlig koncerterne »Sommersang i Mariehaven« ud gennem billedrørene, hver gang de får optagelser tilsendt fra Ansager, og det har vist sig at være en stor succes.

– Vi har ligget i top-10 på Top Charlie altid. Vi har aldrig været ude af top-10, og det er da skønt. Selv om natten har folk åbenbart tændt for os. For sidste søndag blev der sendt en genudsendelse af »Sommersang i Mariehaven« over midnat, og der lå vi nummer syv eller otte på hitlisten i forhold til andre programmer, siger Helge Engelbrecht.

TV Charlie er Danmarks tredjestørste tv-kanal, og nogle gange har antallet af seere været helt oppe på 230.000-240.000, der ser fjernsyn på samme tid. I 2013 havde TV Charlie i gennemsnit 483.000 daglige seere.

– Selvfølgelig kan man dag godt sige, at vi så risikerer, at nogle nøjes med at se os i fjernsynet, hvor de ellers ville være kommet ud som gæster i Mariehaven. Men vi tror nu mest af alt, at det giver god PR. Det dokumenterer det arbejde, vi laver med musikken i Mariehaven og signalerer til omverdenen, at »her sker der noget«, siger Helge Engelbrecht.

Regnfuld optagelse

Folkene bag Mariehaven står selv for at optage koncerterne og klippe det sammen til et program. Den seneste optagelse, fra forrige søndag, var dog lidt tricky, da det stod ned med regn i store skyller, så publikum måtte krybe i ly helt oppe på scenen og dermed få sig en intim-koncert i stedet. Så billederne fra dén koncert var ikke de bedste, men i klipperummet prøver de alligevel at få et program ud af det.

– Når jeg sidder derovre og forhandler med TV2 om leverancen, synes jeg egentlig, de betaler for lidt for det. Men så siger TV2-folkene, at jeg i stedet skal gå hjem og forklare til Varde Kommune, hvor stor en betydning det program fra Mariehaven har. Vi kan jo se, hvad der sker med alt det, vi laver i haven. Alle, lige fra Hovborg Kro til de forskellige bed&breakfast-steder får jo gang i dén på grund af Mariehaven og Mariefestival, siger Helge Engelbrecht.

Mai Møller Christensen, Uheavisen Ansager-Helle

vist 1204 gange