tirsdag 8 jul 2014 - Ansager
Sommersang for handicappede er blevet dobbelt så stor
Mariehavens koncertdag for handicappede, »En torsdag i Mariehaven«, havde alle scener åbne, og vejret var smukt
Mariehavens koncertdag for handicappede, »En torsdag i Mariehaven«, havde alle scener åbne, og vejret var smukt Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Torsdag bød på en helt særlig udgave af »Sommersang i Mariehaven« i Ansager. Med Birthe Kjær som hovednavn tiltrak haven hele 850 koncertgæster, som var fysisk eller psykisk udviklingshæmmede.

Programmet var ikke ringe og var til at synge med på, da der i torsdags var sommersang i Mariehaven for personer med et handicap.

Aftenens allerstørste, funklende stjerne var Birthe Kjær, men også den genopståede brødre-duo Jimi & René fik jublen i haven til at stige, og det samme gjorde bandet Karina & Drengene, som er Karina Holgersen fra Grindsted og hendes to sønner, Mads og David. Endelig var også Maries Festival Band på scenen, og det store band Neighbours and Friends. Så Mariehavens ankermand, Helge Engelbrecht, var altså også på scenen, og han er begejstret for den særlige og ekstra kørestolsvenlige Sommersang-koncert.

– Vi kalder det »En torsdag i Mariehaven«, og det er fjerde år, vi har det. På de fire år er denne endagsfestival vokset fra godt 400 gæster til i år 850 gæster. Vi havde ellers sat max-grænsen på 800, fordi der jo skal være god plads til kørestole og ikke alt for lange køer ved madboder, toiletter og så videre. Men så var der lige nogle ekstra, der gerne ville med rundt om på institutionerne, og de skulle da også have lov at komme ind, siger en glad og tilfreds Helge Engelbrecht.

Større næste år

I alt 260 institutioner, herunder især bosteder, sendte folk afsted, så handicapbusserne stod i imponerende antal på Ansagers parkeringspladser torsdag eftermiddag. Helt fra Grenaa og Viborg kom nogle af de musikglade deltagere. Ud over området lød de glade toner, og der blev skam sunget godt med på mange af rækkerne.

Idéen til »En torsdag i Mariehaven« opstod, efter at Helge Engelbrecht og hans kolleger selv havde spillet til Sjølund-festivalen for handicappede for nogle år siden. De syntes, at en festival på flere dage godt kunne være en stor mundfuld for nogle og besluttede at prøve sig frem med en éndagsfestival. Det blev til den populære torsdag, som måske får lov at blive endnu større næste år.

Mai Møller Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle

vist 802 gange