torsdag 26 jun 2014 - Ansager
Ansager rundt med museet
Varde Museum på tur med børn i Ansager under projekt: "Kend dit nærområde"
Varde Museum på tur med børn i Ansager under projekt: "Kend dit nærområde"
Ansager skoles mindste klasser er blevet klogere på deres nærområde

Museet for Varde By og Omegn har i to solbeskinnede formiddage haft den store fornøjelse af at vise Ansager skoles 0.-3. klasser rundt i deres nærområde. ”Kend dit nærområde” er et tilbud fra museet til alle daginstitutioner og skoler i Varde Kommune om at komme med museets personale ud og udforske et nærområde.

I Ansager blev der fortalt historier ved og om kirken, der blev snakket om oldtiden og rørt ved stenøkser nede ved åen, før turen gik op i tid til stationsbyen Ansager. Her blev eleverne klogere på hvordan børn på deres oldeforældres tid så ud, hvad de fik at spise og hvad de legede, og ikke mindst, hvilken betydning toget fik for deres og byens hverdag.

Begge formiddage blev rundet af ved at følge den nu nedlagte banes rute op til den gamle stationsbygning, der i dag huser det lokalhistoriske arkiv. Her viste Karsten Madsen og Ove Nørager-Nielsen fra arkivet billeder og fortalte historier om nogle af Ansagers bygninger – dengang og nu. Efter alt at dømme på de store øjne og ikke så få overraskede udbrud, når en bygning blev genkendt, var det en succes og prikken over i’et efter en formiddag, der havde stået på gåture i nærområdet, historier og kig på genstande fra oldtiden og dengang ”oldefar var dreng”.

Forhåbentligt har formiddagene givet børnene lyst til at finde ud af mere om Ansager i gamle dage. Vi fra museet er i hvert fald blevet meget klogere på Ansagers historie. Og det er slet ikke værst!

Mette Bjerrum Jensen & Anne Sofie Vemmelund Christensen, Museet for Varde By og Omegn

vist 758 gange