tirsdag 24 jun 2014 - Ansager
110 bedsteforældre tog i børnehave
Hyggen var i højsædet under bedsteforældredagen i Børnehaven Naturligvis forleden
Hyggen var i højsædet under bedsteforældredagen i Børnehaven Naturligvis forleden Foto: Privat
Med sange og skøre bevægelser, hekseflyvning, picnic-hygge og masser af aktiviteter tog børn imod nogle helt særlige og evigt populære familiemedlemmer: Bedsteforældrene

Tit er det nok farmor og farfar, eller mormor og morfar, der er værter, når børnebørnene og deres forældre er på besøg. Men da Børnehaven Naturligvis i Ansager forleden holdt bedsteforældredag, var det børnene, som styrede showet.

Omkring 110 bedsteforældre dukkede op for at besøge børnehavens i alt cirka 70 børn.

– Vi havde en fantastisk dag. Børnene stod klar udenfor til at tage imod deres bedsteforældre, og der var rigtig meget gensynsglæde foran huset, da bedsteforældrene arriverede klokken 10, fortæller pædagog Lia de Sain. Efter at have indtaget en kop kaffe, te eller saftevand og hygget med et par mundfulde hjemmebag, viste børnene deres slægtninge rundt i børnehaven, så de fik kendskab til alt fra tøjskabe til tegninge-collager.

Der blev budt velkommen, og børnene gav en lille koncert med indøvede sange. – »Krop og bevægelse« var det tema, der sidst var blevet arbejdet med i børnehaven, så ved en del sange skulle alle op og stå og bevæge sig, på alle mulige sjove måder. Det blev grinet meget, fortæller Lia de Sain.

Sjove hekselyde

Herefter var det tid at pakke de madkurve op, som bedsteforældrene havde medbragt, og sammen fandt børn og deres familiemedlemmer et sted, hvor de havde lyst til at sidde og spise.

Herefter var der aktiviteter som pandekagebagning over bål, kasteleg, sminke, at, skrive i børnenes mappe og at tømre sig eget kryds- og bolle-spil.

– Alle lavede det de havde lyst til, det var bare så dejligt at se, hvordan alle hyggede sig.

Tiden fløj af sted, og så blev det tid til at sende heksen af sted. Først nåede børnene at synge de heksesange de skulle synge, med deres sjove hekselyde, siger Lia de Sain, som selv var klædt ud som heks på dagen.

Hun fik i øvrigt hjælp af en bedstefar til at finde de rigtige »tryllesvar«, inden heksen på bålet kunne flyve af sted.

Mai Møller Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle

vist 809 gange