mandag 16 jun 2014 - Ansager
Børn på jagtlejr ved skydebanen
Ansager jagtforening holdt arrangement for naturglade børn ved skydebanen
Ansager jagtforening holdt arrangement for naturglade børn ved skydebanen
Ansager jagtforening afholdt arrangement for naturglade børn fredag den 23. og lørdag den 24. maj

Det viste sig, at der kom ca. 35 børn I alderen fra 2.klasse til 7. klasse. Det var langt flere børn, der havde meldt sig til, end vi turde håbe på, men heldigvis kunne vi låne telte af spejderne - tak for det.

Efter at vi havde slået teltene op, var det tid til aftensmad. Mens vi spiste, styrtede regnen ned. Klokken 19.30 blev det tørvejr og heldigvis for det - for her skulle første hold børn med lokale jægere på bukkejagt. Børnene var meget spændte på, om de nu fik set nogle dyr. De børn, der blev hjemme gjorde klar til at lave bål, så vi kunne få snobrød og kage, når de kom tilbage fra bukkejagten.

Herefter var der stor spænding om, der var set dyr - og i bedste fald om der var skudt en buk. Ved 21.30 tiden kom de første børn og jægere hjem. Langt de fleste havde set dyr, og den første buk lå på paraden skudt af Bo Skovdal. Senere kom der en buk mere til skudt af Lynge. Da Henry Bertelsen (sweisshundefører) og Frederik endelig kom hjem, viste det sig, at de havde været på eftersøgning efter en buk, som blev fundet.

Ib Hansen (Slagter) viste så alle børnene hvordan man "brækker" et dyr og fortalte om alle dele af indvoldene - hjerte, lever nyrer mm.

Herefter var det sengetid. Der blev nu ikke sovet lige med det samme, men næste hold børn var klar til at tage med på jagt klokken 04.00 næste morgen.

Lørdag blev tiden brugt på at gøre klar til at ryge fisk og stege dyrekøller i bålet.

Lørdagen blev også brugt på at skyde lerduer og skyde med luftbøsser - ligesom børnene også fik mulighed for at prøve en jagtsti. Jeg tror at det var nogle trætte og lidt beskidte børn, der kom hjem med en god oplevelse i baglommen.

På Ansager Jagtforenings aktivitetsudvalgs vegne, Ole Nielsen

vist 803 gange