søndag 15 jun 2014 - Ansager
Ny virksomhed på Grødevej
Yrsa Söth Jaeger og Hans Sloth står bag firmaet "Stop muldvarpen"
Yrsa Söth Jaeger og Hans Sloth står bag firmaet "Stop muldvarpen" Foto: Johnny Enghave
Få bugt med muldvarpe og mosegrise

Yrsa Söth Jaeger og Hans Sloth flyttede til Grødevej 35 for lidt over 1½ år siden, og her har de nu i samarbejde startet egen virksomhed. Deres lille niche er, at de bekæmper muldvarpe og mosegrise, som ellers er et stort problem for mange. Yrsa har været på kursus for at lære at bekæmpe disse underjordiske bæster og for at få Miljøstyrelsens “MX-bevis”, som giver tilladelse til at købe giften. Kurset foregår gennem Århus Universitet, hvor man lærer at anvende fosforbrinte som bekæmpelsesmiddel.

Giftgas er særdeles effektivt, men da den bl.a. lugter af hvidløg, så må der ikke være hunde i det behandlede område i dagene efter udlægning – de fleste hunde har nemlig en svaghed for hvidløg, og de vil derfor grave efter lugten og blive udsat for giften, som der ikke findes modgift til. Til gengæld er giften uskadelig for dyr, som græsser på et behandlet område.

Der tilbydes behandling både til private haver som til landbrug og erhverv. Et enkelt besøg i en almindelig have koster 750 kr., men hvis naboer bestiller sammen kan man lave en god aftale, ligesom der også kan laves en fordelagtig årsaftale, som lige nu tilbydes med stor rabat.

Læs mere på firmaets hjemmeside: www.stop-muldvarpen.dk eller ring på tlf. 26 90 22 15.

Johnny Enghave

vist 1478 gange