tirsdag 27 maj 2014 - Skovlund
Spa, pølser og masser af energi
Skovlund Varmeværk fejrede fredag sit 50 års jubilæum med en festlig dag og en energi-fokuseret udstilling med samarbejdspartnere. Kun ærgrer formand Knud Knudsen sig over, at politikerne forskelsbehandler

Rigtige mænd sparer på energien. Sådan kunne sloganet for fredagens åbent hus hos Skovlund Varmeværk godt lyde. For trods ølkrus og pølser i hænderne blev der med store armbevægelser diskuteret energibesparelser og rørt ved forskelligt nyt grej til at sænke energiforbruget med.

Varmeværket havde nemlig valgt at fejre sit 50 års- jubilæum med en udstilling, hvor forskellige samarbejdspartnere og lokale virksomheder kunne fremvise, hvad de arbejder med, og demonstrere, hvordan de hjælper private til at få andre tal på varme- og elregningen.

Selv om regnen prægede den sidste halvdel af jubilæet, lod de fremmødte – der også talte en del kvinder – sig ikke mærke med det. Der var pølser på grillen og øl på hanen, og stemningen var i top. Sågar en udendørs spa var stillet op af Jens Pedersen fra BP Teambyg, og den lavede mange fis med.

– Jeg spurgte mine kontordamer, om de ikke ville hoppe i Jens’ spa i dag, men de så helt forkerte ud i hovederne, sagde Peter Breum fra Elektrikerløsningen.

Det gode er langt nede

– Jeg synes, den lokale journalist fra ugeavisen skal hoppe i. Hun spørger altid så meget. Hun har godt af at blive kølet lidt ned, lo Børge Rasmussen.

Der var små slikskåle rundt omkring på standene, og det var godt at kende dem, der stod der, for et sted var alt det gode slik lagt ned i bunden.

– Grav du godt ned i skålen, for han har sikkert håbet, at ingen ville finde de gode karameller derned, lo Lisbeth Larsen, som er tidligere bestyrelsesmedlem på varmeværket.

Varmemester Karsten Kristensen var godt tilfreds med dagens fremmøde og glædede sig over, at flere havde valgt at lægge vejeen forbi varmeværket på deres aftentur. Også varmeværkets formand, Knud Knudsen, satte pris på besøgene.

Forskelsbehandling

– Det har været en dejlig eftermiddag, helt sikkert. Det har også været en anledning til at svare på spørgsmål for dem, som ikke kan forstå, hvorfor varmen er billigere i Ølgod og Ansager end i Skovlund. Vi har jo lige sænket varmeprisen, men der er jo sket det urimelige, at vi er blevet afkrævet en forsyningssikkerhedsafgift sidste år på 160.000 kroner – mens de andre ikke er blevet opkrævet den endnu, fordi de ikke bruger gas. Nu har man så valgt at sløjfe afgiften igen, men der er umiddelbart ikke lagt op til, at vi får de penge tilbage, siger Knud Knudsen.

Mai Møller Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle

vist 541 gange