mandag 26 maj 2014 - Ansager
Fodbold: Ansager tog 1. pladsen
- men holder benene solidt plantet på jorden

Fredag den 23. maj kl. 18.30 blev der igen fløjtet op til serie 4 kamp på Ansager Stadion. Vi mødte på hjemmebane Grindsted, som ligger i bunden af tabellen. En sejr ville give os 1. pladsen inden Ølgod skulle spille kamp lørdag på udebane mod Hejnsvig.

Vi startede kampen fremragende modsat mange af de tidligere kampe, hvor vi har skulle bruge tid på at komme ind i kampen. Jeg havde også en god fornemmelse under opvarmningen, idet gutterne var fyldt med god tænding og energi. Efter 5 min. kom vi foran 1-0. Mathias Toksvig blev spillet flot i dybden i højre side og slog et hårdt flat indlæg, som Chris Jakobsen satte en inderside på. Vi fortsatte med god energi og fight. Efter 23 min blev det 2-0. Anfører, Henrik Haahr Larsen, spillet flot Bjarke Klausen i dybden. Alene med målmanden scorede Bjarke sikkert. Efter vi kom foran 2-0, blev vi for tilfredse med resultatet. Vi slappede af og begyndte at overlade for meget initiativ til Grindsted. Det udnyttede Grindsted til at få reduceret til 1-2 i 32 min. Fuld fortjent og vi skulle være heldige med, at de ikke scorede flere mål. Målet bevirkede, at vi vågnede op igen. I sidste minut af 1. halvleg slog Chris Jakobsen et indlæg fra højre ind til en helt fri Bjarke Klausen, som desværre brændte chancen. Havde vi scoret til 3-1, tror jeg kampen var lukket. 2-1 til os ved pausen.

I pausen fik vi lavet små justeringer og tanket energi til 45 hårde minutter. Da 2. halvleg blev føjtet op, kunne jeg hurtig konstatere, at vi var nervøse for at Grindsted skulle udligne. Efter 52 min begik Philip Jørgensen et rigtigt dømt straffespark. Desværre. Grindsted udlignede sikkert til 2-2. Grindsted fik fornyet gejst og skabte mange chancer og godt spil. Vi fightede flot og det resulterede i, at Chris Jakobsen blev nedlagt bagfra i det 71 min. Fortjent gult kort til Grindsted. 10 min. i overtal fik vi ikke udnyttet chancen til igen at komme foran. Vi skabte chancer, men var ikke skarpe nok. Grindsted blev i det 81 min. fuldtallig igen. Desværre modtog Philip Jørgensen et fortjent gult kort i det 83 min. En mand i undertal blev det svært at få sejren.

En klog mand har engang sagt: "Held kendetegner tophold". I det 87 min. spillede Anfører, Henrik Larsen, igen en flot dyb bold til Bjarke Klausen, som blev nedlagt i straffesparksfeltet. Korrekt dømt straffe til os. Efter sidste brændte straffe, har jeg besluttet at vores anfører sparker disse for fremtiden. Henrik svigtede ikke og scorede. Målmanden gik til den rigtige side og havde hånden på bolden, som ramte stolpen og gik ind. De sidste minutter var et stort pres fra Grindsted og bolden blev reddet på linjen flere gange. Det havde ikke været ufortjent, hvis Grindsted havde udlignet og kampen var endt uafgjort.

Vi havde heldet og vandt kampen 3-2. Vi tog 1. pladsen og holdt den weekenden over, idet Ølgod tabte 5-2 til Hejnsvig. Med 5 kampe tilbage er vi glade for at ligge med i toppen, men vi kan ikke tillade os at juble. Vi holder begge ben SOLIDT plantet på jorden og tager en kamp af gangen. Efter 14 kampe må gøre status og se, hvordan vi ender.

KAMPENS SPILLER BLEV FORJTENT Anfører, Henrik Larsen, med 10 stemmer.

Faktum er, at 12 hold ud af 36 serie 4 hold, som ender nr. 2 i tabellen også rykker op i serie 3. Alle point tæller i dette regnskab.

De sidste 5 kampe vi går i møde bliver de sværeste i sæsonen. Den første på onsdag d. 28 maj kl. 19 mod Blåbjerg i Kvong idrætspark. Vi har revance tilgode her efter vi tabte 3-0 på hjemmebane til Blåbjerg i den første kamp. Jeg ved gutterne glæder sig til denne kamp, fordi de vil vaske den grimme plet væk. Derefter kommer de 4 kampe mod Ølgod, Hejnsvig, Horne og Nr. Nebel. Her bliver det hele afgjort.

Vi har kun 2 hjemmekampe tilbage. Jeg og holdet sætter virkelig stor pris på den store opbakning vi har haft fra alle jer tilskuer. Blev endelig ved med at komme og støtte os. Det har vi i den grad brug for. Har du ikke mulighed for at se os på stadion eller udebane, kan man downloade DBU's app til iphone eller android. Her kan man følge liveopdateringer af vores kampe.

Afslutningsvis vil jeg gerne benytte lejligheden til at gøre reklame for aktivitetsdag lørdag d. 14 juni. Både serie 6 og serie 4 spiller begge deres sidste hjemmekampe inden sommerferien på den dag lige efter hinanden. Kom og støt AIF.