tirsdag 20 maj 2014 - Ansager
Fotos og tekster har fået nyt hus
Lars Guldager Dyhr nød receptionen, selv om han havde lungebetændelse imens.
Lars Guldager Dyhr nød receptionen, selv om han havde lungebetændelse imens. Foto: Ugeavisen
Bankbøger og –bokse flyttede ud, da Andelskassen i Ansager skiftede adresse, men nu er Dyhr Media flyttet ind. Torsdag var der reception, og mange glædede sig over, at der nu kommer liv i lokalerne.

Et menneskemylder af store og små i festtøj og et orgie af farvestrålende gaver på gavebordet gjorde det en overgang svært at se, at det var en tidligere andelskasse, der torsdag eftermiddag dannede rammen om en reception hos Dyhr Media.

Lars Guldager Dyhr, Michael Ravn og fotograf Niels Husted udgør trioen i presse- og kommunikationsbureauet, der er flyttet fra at have firmaadresse hjemme hos Lars privat til nu at ligge lige i hjertet af Ansager og med godt med plads.

– Vi er rigtig glade for de her lokaler. Og det er da heller ikke utænkeligt, at vi kunne finde på at udvide staben eller bruge den gode plads til helt andre projekter eller samarbejdspartnere. Vi arbejder lige nu på at få et skilt op, men ellers var stedet faktisk lige til at rykke ind i. Vi kunne sågar få lov at overtage inventaret fra banken. Det er supergodt, fortæller en Lars Dyhr med sønnen Alfred på armen under receptionen.

Ny bog om de danske øer

En af gæsterne er Lene Knudsen, der driver West Wind i Henne, og som bor privat i Ansager. Hun får mange bifaldende nik rundt om bordet, da hun fortæller, hvor godt det er, at noget bliver »fyldt« i de gamle banklokaler.

– Nu har vi fået så fint et hotel, så var det da synd, hvis nabobygningen her bare stod tom. Der er i grunden ikke noget værre for en by end dét. Så jeg er rigtig glad på både Ansagers og Lars’ vegne. Så slipper Lars også for, at kunderne skal træde hen over legoklodser, når de kommer hjem til hans firma i privaten, ler Lene Knudsen med et kærligt blik hen til Lars Dyhrs små sønner, Aksel og Alfred.

Foruden at bese de nye firmalokaler og forsyne sig med lækkert mad kunne receptionsgæsterne også tage et kig i bogen Økuller, som Lars Dyhr netop har udgivet sammen med sin kone, Stine Guldager Dyhr. Parret har ganske enkelt været rundt på 11 danske øer og fundet deres charmer, hemmeligheder og herligheder. Med Stine som fotograf og Lars som journalist.

Alle de idéer

– Vi fik idéen til bogen lidt spontant, da vi kom til at tale om, at ingen af os havde været på Mandø, til trods fra at vi ikke bor så langt væk. Så tog jeg nogle foto- og redigeringskurser, og så brugte vi ellers hele sommeren på det. På nogle af øerne havde vi børnene med, andre gange var de parkeret hos bedsteforældrene, fortæller Stine Guldager Dyhr, som til daglig arbejder som tandplejer i Varde. Parret forelskede sig især meget i den lille ø Femø, som de ikke vidste meget om, før de ankom, og hvor forholdene er så små – og rå – at der ikke engang er en tankstation.

Stines far, Per Guldager Kristensen, fik lov at passe Aksel og Alfred nogle af de gange, mor og far var afsted alene:

– Men når de så havde børnene med, blev de nok også modtaget på en helt særlig gæstfri måde. Som Lars siger, så er rejsejournalister jo ofte sådan nogle gamle mænd på min alder og opefter. Jo, det var frisk af dem. Det skal også nok gå godt i de her nye lokaler. Med alle de idéer Lars har skal det nok give en masse mennesker hernede, ler Per Guldager Kristensen.

Se flere billeder fra receptionen på: www.ugeavisen.dk/varde

Mai Møller Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle uge 21

vist 1382 gange