torsdag 8 maj 2014 - Varde
Varde Kommune er nomineret til årets Cykelkommune 2014
Det danske Cyklistforbund har nomineret Varde Kommune til Årets Cykelkommune ved siden af København, Middelfart, Horsens og Odense

Vinderkommunen udpeges under Cykelkonferencen onsdag den 14. maj klokken 21 i Randers. Formanden for udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune Preben Friis-Hauge (V) er stolt over nomineringen og krydser nu fingrer for, at kommunen trækker det længste strå den 14. maj.

”Varde Kommune er en af landets største kommuner rent geografisk. De store afstande i kommunen betyder, at vi skal gøre os ekstra umage, når vi arbejder med at få folk til at bruge cyklen mere. Derfor er jeg også ekstra stolt over, at vi er nominerede sammen med store byer som København og Odense. Det er Varde Kommunes satsning på sundhed og cyklisme, der har givet os den gule førertrøje blandt landkommuner i transportministeriets undersøgelse af, hvor meget der cykles i kommunerne. Nu håber jeg, at vores fokus på både transport og rekreativ cyklisme bringer os helt i mål som Årets Cykelkommune 2014”, siger Preben Friis-Hauge, formanden for udvalget for Plan og Teknik.

Innovativ cyklisme

Cyklistforbundet nominerer en håndfuld kommuner, der udmærker sig ved en stærk cykelkultur, gode cykelforhold eller en innovativ tilgang til cykelindsatsen. Én af dem får titlen som Årets Cykelkommune. I 2013 var det Randers Kommune og tidligere har blandt andre Bornholm, Ballerup, København, Helsingør og Aarhus og Herning båret titlen.

Cyklistforbundet begrunder nomineringen af Varde Kommune med følgende ord:

Mens cykelandelen generelt falder i landområderne, har Varde formået at holde fast i sit høje niveau takket være en dedikeret indsats for både hverdagscyklismen og det rekreative. Nye stier er etableret i samarbejde med private lodsejere, og skolebørn motiveres til at cykle i by og på land.

vist 268 gange