onsdag 7 maj 2014 - Ansager
Ville du trykke på knappen?
Gurilla marketing eksempel
Gurilla marketing eksempel
Et kendt klassisk eksempel på gurilla marketing. Kan vi bruge ideen til at gøre noget tilsvarende i Ansager?

Tnt skulle lancere deres nye tv kanal i Belgien, og da kanalen kommer til at indeholde diverse action film med mere, skulle dette markeres med “action style”. Reklamen spredte sig med stor fart i de sociale medier og indtil nu har 49.000.000 set reklamen.

Hvad var ideen

En stor rød knap blev opstillet på et helt tilfældigt torv i Belgien, og derefter ventede man på, at en tilfældig forbipasserende ikke kunne styre sin nysgerrighed og ville trykke på knappen. Resultatet blev, som du kan se i videoen her under, ganske underholdende.

Videoklippet har nok ikke været helt billigt at fremstille, men set i forhold til effekten, har det været meget omtale for pengene.

Et andet helt aktuelt eksempel er denne selfie som præsterne i Hvide Sande tog under konfirmationen sidste søndag. Ikke lige det sted og det tidspunkt, hvor man ville forvente en selfie, men netop derfor virker den så godt.

Billedet spreder sig lige nu hurtigt på Facebook og har fået over 5.000 likes. En af kommentarerne lyder "Præster med go i!", så det budskab er i hvert fald kommet vidt omkring for små midler. Det der skulle til var kreativitet og mod til at gøre noget uventet. Præsterne bruger i øvrigt Facebook meget aktivt, og du kan finde deres side, hvis du på facebook søger efter "Klittens Katedral".

Slip fantasien løs!

Kan vi finde på noget tilsvarende i Ansager? Vi vil danne en gruppe, som har det ene formål at få "skøre" ideer. Har du mod på at være med i gruppen, eller har du en ide, hvor "skør" eller "lille" den end måtte være, så sig frem. Vi kan måske bygge videre på de ideer, der måtte komme.

Karsten Madsen, Ansager Byudvikling Kommunikation

Kort om guerilla marketing

Guerilla marketing en sjov form for markedsføring, hvor man for få eller ingen penge får skabt øget opmærksomhed om sit brand, virksomhed eller produkt. Folk skal kunne huske dit brand navn.

Det går ud på at lave noget helt anderledes i forhold til de normale og de måske lidt kedelige avis og radio annoncer. Det kunne være et event eller en kampagne, der får folk til at huske både kampagnen og dit brand navn, men vigtigst af alt, at de fortæller det videre til venner og familie.

Ansager vil også gerne markedsføre sig. Alle bør vide at Ansager findes og at Ansager er noget særligt. Vi har ikke et kæmpe markedsføringsbudget, så gurilla marketing er som skabt til formålet. Markedsføring kan gøres for få midler, men til gengæld er der brug for rigtig meget kreativitet. Har vi det? Lad os prøve hvor langt vi kan komme!

Wikipedia om gurilla marketing

vist 1085 gange