tirsdag 6 maj 2014 - Ansager
Konfirmander ramte guldåret
Guldkonfirmander årgang 1964 foran Ansager Hotel
Guldkonfirmander årgang 1964 foran Ansager Hotel
50 år havde gjort lidt ved højden og måske også drøjden, men energien var i top, da 23 konfirmander mødtes og fejrede deres »guldkonfirmation« på Ansager Hotel.

Dagen var ikke som alle andre dage, da 30 unge mennesker vågnede 19. april 1964 og trak i tøjet. Det var nemlig deres konfirmationsdag, så tøjet var af den fineste slags, og det var første gang siden deres barnedåb, at de hver især skulle være centrum for en større fest.

Men dagen var heller ikke som alle andre dage, da 23 af disse 30 konfirmander søndag 26. april havde sat hinanden stævne i Ansager for at fejre 50-året for deres konfirmation. Seks fra dengang var desværre forhindret, og en enkelt var gået bort, men de 23 nød en festlig lørdag, hvor der både blev snakket fortid og fremtid. Og hvor 12 ægtefæller og to lærere også havde »sneget sig med«.

Besøg på arkivet

– Vi havde en hyggelig fest for at fejre, at det nu er 50 år siden vores konfirmation. Der var stor ros til Ansager Hotel for god mad og behandling, og sidst på eftermiddagen besøgte de Ansager Arkiv, hvor Karsten Madsen viste gamle billeder fra Ansager, fortæller Bodil Thomsen, som var en af guldkonfirmanderne.

De nød hinandens selskab fuld ud, og selv om både udseendet og interesserne nok er lidt anderledes i dag end dengang, var der masser af »ungdommens kåde energi« i forsamlingen. 

Mai M. Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle uge 19

vist 1026 gange