søndag 4 maj 2014 - Ansager
Natur: Sommerfugle skal tælles
Nældesommerfugl
Nældesommerfugl Foto: Hugo Nissen
Du kan være med til at tælle Danmarks dagsommerfugle. Sommerfuglenes udbredelse skal kortlægges over de næste to år.

Det er efterhånden godt 20 år siden det første projekt med kortlægning af sommerfuglenes udbredelse blev iværksat. Siden da er der sket mange ændringer i udbredelsen, desværre i negativ retning for mange arter, men for andre arter er det heldigvis også gået fremad.

På hjemmesiden sommerfugleatlas.dk kan du læse alt om, hvordan lige netop DU kan være med i dette spændende projekt, og ALLE kan deltage. Husk blot at medbringe dit kamera eller iphone/tablet og tag billeder af sommerfuglene, som du møder på din vej. Du behøver ikke kende noget som helst til dagsommerfuglene, for når du uploader dine billeder til hjemmesiden fugleognatur.dk eller FB-siden facebook.com/groups/sommerfugleatlas sidder der en række sommerfugle-eksperter klar til at hjælpe dig med bestemmelsen.

Det er vigtigt, at du derefter indtaster din observation. Det gøres på Fugleognatur's hjemmeside.

Jeg håber, at dette indlæg inspirerer jer til at deltage. Vi skal da ha' Ansager og omegn med på kortet. I det hele taget er Vestjylland en "hvid plet" på danmarkskortet, da vi desværre ikke er så mange herovre, der interesserer sig for sommerfuglene. Jeg vil videregive Morten D.D.'s opfordring: (ham kender du måske fra TV-udsendelsen "Bidt af naturen"), "Alle må være med. Alle skal være med, sgu!"

Hugo Nissen
www.familiennissen.dk

vist 781 gange