onsdag 30 apr 2014 - Ansager
Tag med på de dejlige danske øer
Stine og Lars Guldager Dyhr fra Ansager har lavet bogen "Økuller - 11 dejlige danske øer"
Stine og Lars Guldager Dyhr fra Ansager har lavet bogen "Økuller - 11 dejlige danske øer"
Stine og Lars Guldager Dyhr fra Ansager har lavet bogen "Økuller - 11 dejlige danske øer", der er fyldt med historier fra nøje udvalgte øer. De er portrætteret med deres unikke historier, mennesker og ikke mindst smukke natur

De ligger spredt som små perler i de danske farvande, og øerne har fået en herlig renæssance som rejsemål. Nu giver "Økuller - 11 dejlige danske øer" læseren en rundrejse til en række små samfund, der geografisk dækker det meste af Danmark, og bogen byder på smuk natur, gode spisesteder, lækre delikatesser og små skæve historier, der viser det unikke på hver ø.

- Som rejsejournalist har jeg set mange af verdens afkroge og mere eller mindre eksotiske øer. Men det slog mig pludselig en dag, at jeg trods besøg i alt fra Havana til Osaka ikke engang har oplevet Mandø, som ellers ikke er ret langt væk. Det er for let at glemme mange af de gode ting, der ligger lige foran os – og sådan havde jeg det egentlig med alt for mange af de danske øer. Nok er de fælles om placeringen et sted i havet nær salten østerstrand – men hver især rummer de egne historier, mennesker og steder, der bare venter på at blive besøgt, indåndet og indtaget, fortæller Lars Guldager Dyhr, der har lavet bogen sammen med sin hustru Stine Guldager Dyhr, som har taget billederne til bogen.

- Vi har forsøgt at indfange essensen på kort tid, og vi har konsekvent jagtet de gode oplevelser, for dem er der rigtigt mange af derude. Det er ikke ud fra et ønske om at male et fiktivt glansbillede, men derimod for at vise, at der venter mange gode rejseoplevelser på de 11 øer. Vi håber, at det også kommer til udtryk i billederne, som både skal vise den storslåede natur, men også give et realistisk udtryk. De skønne øer venter med masser af oplevelser, og vi kan ikke vente med at besøge dem igen, fastslår Lars Guldager Dyhr, der selv er blevet ramt af det ord, der er blevet brugt som titel på bogen.

- Økuller er ment på den absolut mest positive måde, for selv om enkelte øboere undervejs har rynket på næsen af ordet ”økuller”, så handler det ganske enkelt om, at vi er blevet smaskforelsket i de små samfund. Jeg håber, at Økuller kan inspirere til en tur over bølgen blå, for der er så meget at komme efter.

I bogen medvirker desuden spændende personligheder som Anne Hjernøe, Mogens Lykketoft, Jes Dorph-Petersen, Johnny Madsen og Peter Lund Madsen, der alle fortæller mere om deres helt særlige forhold til en af øerne.

Pressemeddelelse

vist 1089 gange