tirsdag 29 apr 2014 - Ansager
Scannings-skattejagt og skidenæg i skøn forening
For nogle var det førte gang, mens det for andre var et glædeligt gensyn, da »skidenæg« kom på bordet.
For nogle var det førte gang, mens det for andre var et glædeligt gensyn, da »skidenæg« kom på bordet. Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Skærtorsdag var en træls dag for Jesus. Men efter at have hørt Bibelens ord i Ansager Kirke, var der også plads til glad påskehygge hos børn og voksne – for kirken bød på mad og underholdning.

Der var ikke kun guf for øregangene, men også for ganen, da Ansager Kirke i påsken samlede sine kirkegængere om påskeevangeliets budskab. Efter gudstjenesten Skærtorsdag, bød kirken således på en ægte, traditionel påskeret – »skidenæg« – og forskellige små påskehyggesysler for familierne.

Tre af årets konfirmander, Christian Kristensen, Bastian Petersen og Mathias Skovdal, kastede sig nysgerrigt over de halve æg med sennepssovsen til. Ingen af dem havde nogensinde før smagt »skidenæg«. Men nogle af deres forældre havde prøvet det og forsikret dem om, at det smagte godt. Spist blev æggene. Og så skulle retten bedømmes.

– Hvis jeg skulle give den en bedømmelse på op til seks stjerner, vil det lande på tre stjerner. Det var fint nok, men ikke sådan vildt lækkert, siger Bastian Petersen.

– Den får fire stjerner af mig. Egentlig smager det godt, og jeg kan godt lide sovsen, lige bortset fra at den smager lidt af sennep, og jeg kan ikke lide sennep. Så fire stjerner fra mig, siger Christian Kristensen.

Også Mathias Skovdal giver skidenæg fire stjerner, og også her trækker sovsens smag lidt ned.

Puslespil og påskeæg

Efter spisningen instruerer sognepræst Karl Lund i de forskellige muligheder, børn og voksne nu har for at hygge sig lidt. Der er en skattejagt, hvor man skal scanne sig vej frem til posterne via en QR-scanner på en smartphone. Der er puslespil, som man kan lægge, og når det er lagt, må man vælge sig et påskeæg hos præsten. Og der er mulighed for at farvelægge nogle billeder.

– I, der drager ud på skattejagten, skal bruge en smartphone, hvor der er QR-scanner på. Er der ikke det, kan vi hurtigt installere det. I scanner koderne, som hænger rundt omkring, og til sidst havner I ved en kæmpe kæmpestor skat. Og den vil jeg meget gerne, at I bringer herind, forklarer Karl Lund.

Så drager skattejagtgruppen af sted ud i regnen. Mens andre giver sig i kast med papir og puslespil ved bordene. For ikke at tale om dem, der lige skal have en bid mere af det lækre skidenæg.

Mai M. Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle uge 18

vist 730 gange