tirsdag 29 apr 2014 - Ansager
Ansager-begivenheder blev hængt til tørre
Alene nøgenkostumerne i scenen om Helge Engelbrechts badebro vakte stor latter på Møllen.
Alene nøgenkostumerne i scenen om Helge Engelbrechts badebro vakte stor latter på Møllen. Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Fra burkaer til nøgendragter. Fra boksning til politik. Og fra Engelbrechts badebro til Gylling Haahrs eks-borgmesterkæde. Caba-Revyen på Møllen havde det hele

Man skulle være en humoristisk muslim eller en hårdfør lokalpolitiker for at overvære Caba-Revyen, som fra torsdag til lørdag spillede på Møllen i Ansager. Begge grupper blev nemlig udsat for ganske meget af revyholdets forløsende, nådesløse satire.

Gennemsyret af viden om Ansager og af en solid portion latterfremkaldende ironi og sarkasme sendte Caba-Revyen det ene pletskud efter det andet af sted mod borgere og begivenheder i Ansager-området gennem de seneste år.

Der var Helge Engelbrechts berømte badebro, som blev karikeret i form af et par nudister på vej til en nudiststrand, men som havnede på en bro langt mere kendt end »Broen over Floden Kwai«. Og hvor de to skuespillere i nøgendragter lidt efter blev afløst af en Helge-sang om den badebro, som kommunen tarveligt nok havde bedt ham rive ned. Såmænd på den gamle Poul Dissing-melodi »25 minutter endnu«:

– Jeg har fået et brev fra kommunen af, jeg har 25 meter endnu. Jeg sagde til min Rie: »Hvad er nu det her?«, Jeg har 24 meter endnu, lød sangen ud i lokalet, og til sidst blev der klappet taktfast.

Boksefamilien

Der var også lokalpolitikerne Niels Haahr Larsen, Erik Buhl og Gylling Haahr, som diskuterede, hvor godt det var med den nye miljøstation i Skovlund-Ansager-området, og hvor både Gylling og Erik stak halsen i den samme borgmesterkæde.

– Skal vi ikke tage sådan en »selvfed« med mobilen? Og hvad var det nu lige, at det der Viva Varde står for? lød en af de rappe replikker.

Burkaklædte kvinder diskuterede hinandens frisurer og vægttab – selv om de ikke kunne se hverken hår eller krop. Matador-temaet spillede, mens Ansagers byliv og bysladder blev karikeret. Og til melodien »Kung fu fighting« blev boksefamilien Thisteds historie fortalt – med Casper Thisteds partner, Heidi Pedersen, som den, der skulle forestille at synge sangen:

– Når jeg ikke lige får børn, i salonen jeg ta’r en tørn, mens at Casper går derhjemme og passer vores børn. Allesammen er så bidt af at bokse, det’ både børn og voksne. Man får vel brug for næven, for os kan ingen tæve, lød den glade melodi ud i salen.

Fire aftener i streg spillede den morsomme caba-revy, og et veloplagt publikum nød de mange herlige ordspil og vitser.

Mai M. Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle uge 18

vist 695 gange