fredag 28 jun 2013 - Ansager
Friskfanget fisk fredag og lørdag
Peer Toft Larsen har åbnet sin fiskebutik på Præstegårdsvej. Her er han i gang med at flå et par friske skrubber.
Peer Toft Larsen har åbnet sin fiskebutik på Præstegårdsvej. Her er han i gang med at flå et par friske skrubber. Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Peer Toft Larsen har åbnet sin fiskebutik ved hjemmet på Præstegårdsvej, hvorfra han fredag og lørdag sælger fisk fra Hvide Sande.

Det hører til sjældenhederne, at der åbner en ny fiskebutik. Udenfor de større byer er man som regel henvist til den ugentlige fiskebus eller dagligvareforretningernes frosne- eller vakuumpakkede fisk, men i Ansager kan man nu købe frisk fisk hos Peer Toft Larsen, der har bygget en lille butik ved siden af sit hus.

Et væddemål

- Det er faktisk resultatet af et væddemål, fortæller Peer, der dog længe har gået med idéen.

- Jeg nævnte det over en øl, og så var der en der sagde, at det fik jeg jo aldrig gjort noget ved. Det var lige præcis, hvad der skulle til, for Peer kunne for nylig åbne sin selvbyggede butik, hvor fødevarekontrollens rapport pryder ved indgangen.

Kommunen på tværs

- De forsøgte ellers fra kommunen at spænde ben for det hele. De ville ikke godkende, at jeg opførte butikken her på grunden, men foreslog i stedet, at jeg kunne bygge i Varde. De vil sku ha’ det hele til Varde, snerrer Peer, mens han flår et par skrubber.

Hvide Sande

Fisken er friskfanget og hentet fredag morgen på auktionen i Hvide Sande. Den ligger på is i butikken, og Peer køber ikke mere ind, end han er sikker på at kunne melde udsolgt seneste lørdag over middag.

- Jeg har skrubber, rødspætter og laks. Det er det kunderne vil have, og jeg vil ikke tage mere hjem, end jeg kan sælge, slutter Peer Toft Larsen, der tidligere har lystfisket, men aldrig arbejdet professionelt med fisk.

Henrik cramon, Ugeavisen Ansager Helle

vist 564 gange