tirsdag 8 apr 2014 - Verden
Slut med Windows XP
Windows XP opdateres ikke efter 8. april 2014
Windows XP opdateres ikke efter 8. april 2014 Foto: Karsten Madsen
I dag sender Microsoft den sidste opdatering ud til Windows XP.

Betyder det så, at Windows XP holder op med at fungere?

- Nej, slet ikke. 30% af verdens computerne bruger stadig Windows XP, og de vil også fungere i morgen og i lang tid fremover. Der bliver bare ikke mere rettet fejl i XP, men mon ikke de værste fejl også er rettet nu, 12 år efter XP kom på markedet.

Computeren er mest sårbar, når den er på Internettet, men uden Internet er det begrænset, hvad nytte man har af computeren. For fortsat at være beskyttet på Internettet bør man ikke bruge Microsofts Internet Explorer "IE", som altså efter i dag ikke mere opdateres til XP. Brug i stedet et af alternativerne til IE. Skift fx til enten Chrome eller Firefox, som begge har lovet at understøtte XP mindst et år frem.

Noget andet er antivirus. Det ser dog heller ikke ud til at blive et problem. De fleste antivirus vil understøtte XP også fremover. Selv Microsofts egen antivirus "Security Essentials" fungerer frem til juli 2015. Avast gratis antivirus har lovet at opdatere mindst 3 år frem, og vil tillige om muligt beskytte computeren for de fejl i XP, som Microsoft ikke vil rette. De fleste antivirus vil virke mindst et år frem.

Overvej en ekstra gang, om den gamle XP computer virkelig skal kasseres. Måske kan der trækkes et år eller to mere ud af den, inden den sendes på pension.

Karsten Madsen

vist 690 gange