mandag 7 apr 2014 - Ansager
Besøg på Ansager Dyrehospital
Dyrlæge Jesper Møller Nielsen viser rundt på Ansager Dyrehospital
Dyrlæge Jesper Møller Nielsen viser rundt på Ansager Dyrehospital Foto: Karsten Madsen
Den lokale venstreforening havde inviteret til rundvisning på dyrehospitalet og møde med "din" politiker

Niels Haahr Larsen bød velkommen til flokken på knap 30, som var mødt op for at se nærmere på dyrehospitalet og politikerne.

Dyrlæge Jesper Møller Nielsen viste rundt på dyrehospitalet og fortalte, at der på arbejdspladsen er beskæftiget 18 medarbejdere, hvor de 6 er dyrlæger. Bortset fra smådyr behandles siden år 2000 udelukkende heste på hospitalet. Lidt uden for byen har hospitalet også et stutteri med plads til 30 heste.

Travheste med kolik "ondt i maven" er hyppige gæster på hospitalet. Omkring 100 gange om året ender kolikken med tarmslyng og akut operation, som udføres på hospitalets egen operationsstue, der er klar til indsats døgnet rundt.

Dyrehospitalet har eget laboratorium, da der ofte kræves svar her og nu på blodprøver, for at kunne give den optimale behandling. Der er også røntgeudstyr, opvågningsrum, isolationsstald og som mange hospitaler ville misunde, en MR scanner. - De kommer fra Norge, sejler over til Hirtshals og kører hele vejen gennem Jylland med hesten for at få den MR-scannet her hos os, fortalte Jesper.

Under rundvisningen på hospitalet, var flere tydeligt imponeret af de fine forhold og alt det moderne udstyr, der var til rådighed.

Nu gik turen til Ansager Hotel, som netop i weekenden er taget i brug igen efter en langvarig istandsættelse. Her fortalte Niels Haahr Larsen kort om sit arbejde i byrådet. Fokus ligger på, at Varde Kommune målrettet arbejder på at forbedre sit image over for erhvervslivet, administrationen skal blive mere serviceorienteret.

Ved Hans Christian Thoning fik vi derefter en orientering fra dagligdagen i folketinget og de venskablige skærmydsler med regeringen om vækstpakken, energiafgifter og belåning i landområder. Alt imens blev hotellets store velsmagende sandwichboller fortæret.

Slutteligt berettede Jess Myrthu om arbejdet i EU. Her var balladen om børnechecken oppe at vende tillige med landbrugets randzoner. Generelt syntes han EU fik skyld for meget som vitterligt skyldtes vor egen nidkære implementering af EU-regler.

Dagen sluttede med rundvisning på hotellet for de, der endnu ikke har set det færdige resultat efter istandsættelsen.

Karsten Madsen

vist 1008 gange