fredag 4 apr 2014 - Ansager
- Jeg er glad og jeg er overvældet
Peter Fog (tv) overrækker hotellets nøgle til Caspar Theis
Peter Fog (tv) overrækker hotellets nøgle til Caspar Theis Foto: Karsten Madsen
Med disse ord takkede Caspar Theis for sin modtagelse og det store fremmøde ved receptionen

Ansager Hotel fejrede i dag officielt Caspar Theis som hotellets nye forpagter og hotellets genåbning efter en gennemgående istandsættelse. En istandsættelse som det meste af byen har været involveret i enten som frivillig eller som anpartshaver.

- Peter Fog, formand for bestyrelsen i Ansager Hotel ApS indledte receptionen med at fortælle om hotelprojektet fra da "byen" overtog et lukket hotel i 2011 og til i dag, hvor hotellet efter mange frivilliges udholdende indsats står nyrenoveret.

- En drøm er blevet til virkelighed for dig. En drøm er blevet til virkelighed for os alle i Ansager, sluttede Peter Fog og overgav hotellets nøgle til Caspar Theis.

For vores borgmester, Erik Buhl, var hotellet er et godt eksempel på, hvad vi kan udrette, når vi tror på noget og har viljen til at handle. Kommunen vil gerne bruge Ansager som eksempel over for andre byer i kommunen. Kommunen vil vise, hvad man kan opnå, når man tager hånd om egen fremtid og bruger kommunen som medspiller. Succeser undervejs, som nu hotellet, skal man huske at fejre.

Det blev fejret, for i dagens anledning havde Helge Engelbrecht skrevet en version II af "Og pastor Lund sang Halleluja". Handlingen er flyttet fra kirken til kroen og med Caspar som krovært. Helge og Tommy leverede sangen til et begejstret publikum, pastor Lund indbefattet.

Vi kan sidde i kirken og tænke og kroen, og vi kan sidde på kroen og tænke på kirken. Sikken et rykind det vil gi' i kirken, nu vi har fået en kro, sluttede Helge, og lagde op til at bygge bro fra kirke til kro.

Karl Lund tog udfordringen op. Med en henvisning til tidligere gode bånd mellem kirke og kro, hvor kromanden skænkede kirken dets orgel, opfordrede Karl Lund til en aftale med Caspar Theis om gensidig støtte.

Karl Lund, syntes der manglede noget på hotellet. Højskolesangbøger er der ingen af, og det vil han nu bidrage til at ændre.

- Vi har en aftale, forsikrede Caspar Theis, og afsluttede den officielle del, med en tak til alle for den gode modtagelse i byen, som han og hans personale havde oplevet.

Det hele hænger sammen, mente Caspar Theis og fortalte, at hans tipoldemor Mette Marie var datter af kromanden i Ansager. - Nu er vi vendt tilbage, sluttede Kaspar.

Karsten Madsen

Fakta

Projektet blev støttet med 1.000.000 kr af Realdania, Byggeriets Ildsjæle, til den udvendige renovering: 1.000.000 kr til Ansager Hotel

Peter Fogs tale ved receptionen: åbningstale

Caspar Theis har været konfirmand i Stenderup ved Karl Lund. Her et videoklip fra aftalen mellem kirke og kro om gensidig støtte. video

vist 1526 gange