tirsdag 1 apr 2014 - Ansager
Morten medvirker gerne til at eksponere Ansager
Udfordringer kan sagtens føre til noget nyt og positivt, mener Morten Eriksen
Udfordringer kan sagtens føre til noget nyt og positivt, mener Morten Eriksen Foto: Ugebladet Ansager-Helle
Optimisme og arbejdsglæde kendetegner Morten Eriksen, der har skiftet krigen i Afghanistan ud med jobbet som uddeler i Dagli` Brugsen.

En 640 kvm stor nyindrettet forretning. Det er, hvad Dagli`Brugsen Ansagers nye uddeler er meget tilfreds med. Men 26-årige Morten Eriksen kan også glæde sig over så meget andet – ja, bare det at leve i Danmark og i det sydvestjyske. Derfor er han også meget optaget af lokalsamfundet, og af at Dagli`Brugsen skal være ”indkøbsstedet” og en vigtig, engageret del af dagligdagen i Ansager.

- Jeg kunne straks mærke det, da jeg kom herud. Efter min forgængers 25 år på stedet er uddeler-jobbet helt bestemt noget, der forpligter og forbindes med kontinuitet. Nu er jeg jo da stadig en ung mand, men jeg er helt sikkert også parat til at tage en tørn, siger den tidligere souschef igennem tre år i SuperBrugsen, Ølgod – Dagli´Brugsen Ansagers ”moder-forretning.”

På artilleriskole

Morten blev uddannet i SuperBrugsen i Ølgod, inden han afviklede sin militærtjeneste og gennemgik sergentuddannelsen på Artilleriskolen i Varde. Efterfølgende blev han udstationeret i Afghanistan, og hjemme igen rundede han lige SuperBrugsen i Billund som ”grøntmand”, inden han atter var at finde blandt brugs-kollegerne i Ølgod. Nu er Ansager den store udfordring, og den har han grebet med kyshånd.

- Det hele handler om at se muligheder. Afghanistan har lært mig at se anderledes på mange ting. Min tid dernede har givet mig gode oplevelser, som jeg ikke ville have undværet. Men der har naturligvis også været ting, som var ret så barske. Og når man har oplevet dem, kan man altså komme til den overbevisning, at vi her til lands ikke har problemer, som er værd at tale om. Dukker der et eller andet op, er det jo bare noget, som vi må se til at få klaret. Jeg vil kalde det udfordringer – og ofte er de af den slags, som sagtens kan føre noget nyt og positivt med sig, siger Morten.

Noget helt andet er, at tiden som sergent også var resultatet af en rigtig god lederuddannelse. - Den kommer mig også til gode nu, siger han.

Mere om Ansager

Lige nu har Morten forrygende travlt med at gøre alt det, han gerne vil tilføre sin nye arbejdsplads. Og på privatfronten kan der hurtigt blive mere at se til, når han sammen med sin Nina får deres førstefødte nu her til sommer. Sådan er der så meget at se frem til, og så kan man da kun være tilfreds. Men måske den unge mand godt kunne tænke sig lidt mere eksponering af Ansager.

- Der sker virkelig meget her i lokalsamfundet, og vi i Dagli´Brugsen er så glade for at være en del af det, at vi vil gøre, hvad vi kan for at bidrage til den positive udvikling.

Poul Bondrup, Ugeavisen Ansager-Helle uge 14

vist 497 gange